SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ ESTATAL FEMENINA

L'AEM més ambiciós

L’equip, que recupera Pixu i ha fitxat la internacional Maria Subies, es marca el ‘play-off’ d’ascens com a objectiu || El club dobla el pressupost per a les noies, que ja no pagaran quota

Jugadores i cos tècnic de l’AEM posen ahir al Municipal Recasens, on van iniciar la pretemporada.

Jugadores i cos tècnic de l’AEM posen ahir al Municipal Recasens, on van iniciar la pretemporada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AEM, que tornarà a competir aquesta temporada a la Segona divisió, la categoria de plata del futbol femení estatal, va arrancar aquest dijous la que és la seua temporada més ambiciosa, ja que l’objectiu de l’equip no és cap altre que classificar-se per disputar el play-off d’ascens a la màxima categoria. “Comencem amb molta il·lusió i amb l’objectiu de ser a dalt”, explicava aquest dijous Sergio González, president de l’AEM.

A banda de reforçar la plantilla, l’entitat ha doblat els diners que destinava al futbol femení, les jugadores deixaran de pagar quota –els representava una despesa de 500 euros per temporada– i compten amb un vestidor propi. “Si volem fer un objectiu ambiciós per arribar a la Primera divisió, tots hem de fer un pas, començant pel club”, afegeix.

El pressupost global del club ha passat de 120.000 a 180.000 euros, mentre que el dedicat exclusivament al femení augmenta de 18.000 a 45.000 euros. “S’ha fet un vestidor professional per a elles, amb taquilles personalitzades, encara que, com que tenim tants equips, també el compartiran amb altres de femenins”, assenyala en aquest sentit González.

La divisió de plata tindrà derbi lleidatà amb l’ascens del Pardinyes, que comença a entrenar-se dilluns

Igual d’optimista, però també prudent, es mostra el tècnic, Dani Rodrigo, que es va fer càrrec de l’equip a falta de set jornades per al final de la temporada 2015-2016, quan lluitava per no baixar, el va salvar a falta de dos jornades i, la temporada passada, l’equip va acabar cinquè. “És evident que l’objectiu canvia. Fins ara, era mantenir la categoria, però aquest any intentarem estar entre els millors equips. Però això s’ha de veure partit a partit, encara que sí que està clar que a nivell del cos tècnic l’objectiu és el play-off”, afegeix.

La plantilla que va començar la pretemporada aquest dijous la integren les porteres Brigi, Nerea i Maria Subies, portera internacional sub-17 amb Espanya, que procedeix del Reus; les defenses Vessi, Lídia, Júlia, Laia, Vernet, Cris (Riudoms) i Nàdia (Mollerussa); les centrecampistes Llop, Meri, Marina (Andorra), Marta Sàez i Pelegrí (Espanyol), i les davanteres Sònia, Maria Barella i Pixu, que torna de la Lliga de l’Índia. Cris i Nàdia estan a prova, mentre que l’única baixa és la internacional sub-19 Ainhoa López.

Rodrigo va celebrar que aquesta temporada hi hagi un segon equip a la Lliga, el Pardinyes. “Si Lleida té dos equips a Segona divisió és que s’estan fent molt bé les coses en el futbol femení. L’any passat, el derbi amb Pardinyes va ser a Preferent i hi va haver entre 600 i 700 espectadors en cada partit, així que a Segona l’interès encara serà més gran”. va destacar. El cos tècnic el formen aquest any sis persones.

El primer amistós serà el dia 9 davant l’Espanyol de Primera divisió El primer amistós que jugarà l’AEM serà dimecres vinent, dia 9, quan rebrà al Municipal Recasens l’Espanyol de Primera divisió (20.00). No serà aquest l’únic partit que les jugadores de Dani Rodrigo disputaran durant la pretemporada amb un equip de la màxima categoria del futbol femení estatal, ja que tres dies més tard, el dissabte 12, jugaran davant del FC Barcelona a Vic. D’altra banda, l’endemà, el diumenge 13, rebran al seu camp l’Igualada, mentre que el dia 27 es desplaçaran fins a Vilafranca del Penedès. La Lliga la iniciaran el 3 de setembre visitant el Peña Ferranca de Barbastre i debutaran a casa davant de l’Europa.

Jugadores i cos tècnic de l’AEM posen ahir al Municipal Recasens, on van iniciar la pretemporada.

Jugadores i cos tècnic de l’AEM posen ahir al Municipal Recasens, on van iniciar la pretemporada.LLEONARD DELSHAMS

tracking