SEGRE

ATLETISME LONDRES 2017

Bolt apunta a un altre or

El jamaicà, que es retira després d’aquest Mundial, va debutar ahir amb victòria fàcil en la seua sèrie || Mo Farah es va adjudicar el primer títol a Londres

Usain Bolt va guanyar la sèrie de 100 metres, ahir en la primera jornada del Mundial d’atletisme a Londres.

Usain Bolt va guanyar la sèrie de 100 metres, ahir en la primera jornada del Mundial d’atletisme a Londres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El velocista jamaicà Usain Bolt va complir ahir el guió esperat en l’estrena del Mundial de Londres, a l’obtenir un bitllet per a les semifinals dels 100 metres amb un temps de 10.07 en la seua sèrie. També es van classificar, i amb més bones sensacions, els nord-americans Christian Coleman i Justin Gatlin. En aquesta primera jornada, el britànic Mo Farah es va penjar la primera medalla d’or de la competició, a l’imposar-se a la final dels 10.000 metres.

Bolt afronta el Mundial del seu comiat disposat a fer un últim esforç per arredonir la llegenda, començant amb els 100 metres i, set dies després, en el 4x100, comprovant de bon començament les serioses amenaces. El jamaicà va avançar amb el vuitè millor crono en una última sèrie en la qual va haver de reaccionar després d’una pèssima sortida. Coleman (10.01) i Gatlin (10.05) van dominar les seues sèries amb facilitat. El millor temps va ser per al jamaicà Julian Forte (9.99).

Marta Pérez i Solange Pereira van ser eliminades en 1.500 i Cáceres, fora de la final en longitud

Després de més d’una dècada d’exitosa carrera, Bolt penjarà les botes, tal com va anunciar l’any passat poc després dels Jocs de Rio de Janeiro, on va firmar un triple-triple únic i daurat en 100, 200 i relleu 4x100. Acumula ja vuit títols olímpics (va perdre el de relleus 4x100 de Pequín 2008 per dopatge del seu company Nesta Carter) i onze mundials.

Mo Farah, doble campió olímpic i mundial en proves de fons, es va alçar amb la primera medalla d’or i va elevar a sis el seu compte de títols al guanyar els 10.000 metres amb un temps de 26:49.51. L’ugandès Joshua Kiprui Cheptegei va aconseguir la medalla de plata amb 26:49.94 i el kenià Paul Tanui, la de bronze amb 26:50.60. La nova victòria de Farah, de 34 anys, arredoneix una ratxa sense precedents de deu títols consecutius en grans competicions (olímpiques, mundials i europees). La primera jornada del Mundial no va ser positiva per a la delegació espanyola, ja que es van produir les eliminacions de Marta Pérez i Solange Pereira, en les sèries de 1.500 metres, i la d’Eusebio Cáceres, en salt de llargada.

Usain Bolt va guanyar la sèrie de 100 metres, ahir en la primera jornada del Mundial d’atletisme a Londres.

Usain Bolt va guanyar la sèrie de 100 metres, ahir en la primera jornada del Mundial d’atletisme a Londres.EFE

tracking