MOTOCICLISME

Marc Màrquez dóna una lliçó d’estratègia i guanya a Brno

Augmenta així el seu avantatge al capdavant del Mundial, mentre que el seu germà Àlex puja el segon calaix del podi de Moto2

Marc Màrquez dóna una lliçó d’estratègia i guanya a BrnoRepsol Media

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) ha donat juntament amb el seu equip una lliçó de gran estratègia per aconseguir un triomf important en el Gran Premi de la República Txeca de MotoGP, en el circuit de Brno, una victòria que li permet augmentar el seu avantatge en la classificació provisional del Mundial.

El de Cervera, que va fer un gest braços en alt i amb els seus dits índex apuntant al cel per recordar l’acabat de morir Ángel Nieto, va guanyar amb un important avantatge que va anar dosificant durant tota la cursa respecte als seus companys de podi, Dani Pedrosa, i el també català Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

El seu germà Àlex, per la seua part, va pujar al segon calaix del podi en una cursa de Moto2 que ha dominat el suís Thomas Luthi (Kalex). Amb aquest resultat, el de Cervera passa de la cinquena a la tercera posició del Mundial.

En Moto3, Joan Mir, líder del Mundial, s’ha adjudicat la victòria per davant de l’italià Romano Fenati (Profunda) i el valencià Arón Canet (Estrella Galícia 0,0).

Abans de l’inici de les curses, la família del Mundial va guardar sobre l’asfalt del circuit de Brno un sentit minut de silenci en memòria d’Ángel Nieto. En plena recta de meta es van congregar tots els pilots, membres dels equips i components del 'pàdoc'. Al capdavant, una pancarta amb el lema "Gràcies, Mestre".

D’altra banda, el circuit de Jerez, la porta d’Europa del campionat del món de motociclisme i un dels traçats més carismàtics del Mundial, portarà el nom d’Ángel Nieto. La alcaldessa de Jerez, Mamen Sánchez Díaz, s’ha posat en contacte amb la família del pilot per sol·licitar el seu permís per passar a denominar a la qual molts consideren la "Catedral" del motociclisme mundial, amb el nom del 12 +1.