SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA

Màrquez torna intractable

El lleidatà firma a Brno la quarta ‘pole’ de la temporada i avui defensarà el liderat que va aconseguir a l’última carrera || Va doblegar en la penúltim volta Rossi, que sortirà segon, amb Pedrosa tercer

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda) va aconseguir ahir la quarta pole de la temporada i la seixanta-novena de la seua carrera esportiva al ser el més ràpid en la qualificació del Gran Premi de la República Txeca. El de Cervera va doblegar en el penúltim gir l’italià Valentino Rossi, que va acabar a 92 mil·lèsimes de segon, amb el seu company a Repsol Honda Dani Pedrosa tercer.

Amb les condicions meteorològiques respectant la tasca dels pilots a Brno, els pilots van sortir disposats a desplaçar de dalt de tot Màrquez (Repsol Honda), que en els últims lliures va firmar el millor crono. A la lluita final de la Q2 es van unir l’italià Danilo Petrucci (Ducati) i l’espanyol Álvaro Bautista (Ducati). Així, el de Cervera va salvar fins i tot una caiguda, després de tocar amb el colze l’asfalt. Mentrestant, Pedrosa s’encarregava d’establir el primer gran crono de referència, amb el de Cervera i el balear Jorge Lorenzo (Ducati) seguint-li els passos. Tanmateix, Direcció de Carrera anul·lava el temps del mallorquí per superar els límits de la pista, la qual cosa l’obligava a tornar a lluitar. Finalment, ningú va poder batre el crono de Màrquez, que, al costat d’un adhesiu recordant el malaurat Ángel Nieto amb la llegenda 12+1, sortirà al costat de Rossi i Pedrosa. “Potser podria haver millorat una mica, però estem en una situació de campionat en la qual s’ha d’intentar, dins el possible, minimitzar els riscos. Vénen moltes carreres seguides. Al matí, he tingut un ensurt. Veurem diumenge quin temps fa, però serà una carrera llarga i dura”, va assenyalar el lleidatà.

Lorenzo sortirà des de la sisena plaça, al darrere de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) i del britànic Cal Crutchlow (Honda), quart i cinquè, respectivament. Maverick Viñales (Yamaha), segon del campionat, sortirà setè, dos llocs més amunt que Bautista.

eivissa

Eivissa va acomiadar ahir el tretze vegades campió de motociclisme Ángel Nieto amb una emotiva missa a l’església de Santa Eulària, municipi on residia i on va estar acompanyat per cinc-cents motards que van fer rugir les seues màquines en honor del pilot espanyol més premiat de la història. Un dels seus tres fills, Pablo, va assegurar als periodistes que “no pararan” per estar a tots els homenatges que retin al seu pare i, com a anècdota, va revelar que els han trucat per explicar-los que a l’illa s’han acabat les corones i les flors de tantes que s’han enviat en tribut a Ángel Nieto.

L’expilot va morir dijous als 70 anys a la Policlínica Nostra Senyora del Rosari d’Eivissa, on estava ingressat des del dimecres 26 de juliol després de patir un accident quan conduïa un quad.

El seguici fúnebre estava encapçalat pels fills grans de l’expilot, Gelete i Pablo Nieto. A l’església els esperaven la seua companya, Belinda Alonso, i Hugo, el més petit dels fills.

El cos d’Ángel Nieto serà incinerat a Eivissa i avui la família té previst escampar part de les seues cendres al mar. Al setembre, es farà un segon funeral a Madrid, quan acabin les tres pròximes carreres del Mundial.

Àlex sortirà des de la cinquena posició a pesar de ser el millor en els lliures Àlex Màrquez sortirà des del cinquè lloc de la graella de Moto2, a pesar d’haver marcat al matí un millor temps de 2:02.747 que li va servir per liderar la classificació combinada dels entrenaments lliures. Però la pujada de la temperatura, a l’ambient i a la pista, no va permetre al lleidatà trobar el mateix nivell de confiança que durant l’FP3, i per això va acabar la cronometrada en sisena posició, amb un registre de 2.02.965, a tres dècimes i mitja del seu company Morbidelli, que va aconseguir la pole. Pel que fa a Moto3, el més ràpid va ser l’hispanoargentí Gabriel Rodrigo (KTM), que va aconseguir la primera pole de la seua carrera esportiva.

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.REPSOL MEDIA

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.

Marc aixeca la moto per celebrar la ‘pole’ número 69 de la seua carrera al Mundial.REPSOL MEDIA

tracking