SEGRE

DEPORTES

Crítiques a Neymar

Bartomeu afirma que les formes del brasiler per anar-se’n al PSG “no han estat les millors” i va posar “el compromís de Messi” com a exemple || Assegura que invertirà els 222 milions amb “seny” i que “ja no parlarem més del trident sinó del nostre estil de joc”

Ruschel assenyala al cel al ser substituït durant el partit.

Ruschel assenyala al cel al ser substituït durant el partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va denunciar ahir que les formes que el brasiler Neymar da Silva ha utilitzat per deixar l’entitat blaugrana per fitxar pel PSG “no han estat les millors”. “Ens hauria agradat bastanta més claredat per la seua part. Volem jugadors compromesos i que sentin que ser al Barça és ser al millor club del món”, va dir durant el seu discurs en el 58è Congrés Mundial de Penyes.

En aquest sentit, Bartomeu va posar “el compromís de Leo Messi” com a “exemple” per a tots els jugadors que siguin ja al Barça o hi vulguin fitxar. Un compromís que, al seu parer, no ha tingut Neymar: “No compartim la decisió d’anar-se’n, però la respectem. Vam fer tot el possible perquè es quedés, però ara Neymar ja és història”, va puntualitzar. El president blaugrana va revelar que des de la directiva ja intuïen que el davanter paulista podia anar-se’n. “I per això, en l’última renovació, vam augmentar-li la clàusula perquè, a partir de l’1 de juliol, fos de 222 milions”, va explicar.

El tècnic va ser un dels més aplaudits durant la presentació i va qualificar la temporada d’“il·lusionant”

Aquesta quantitat s’invertirà “amb seny, rigor, serenitat i actuant amb responsabilitat”, va assegurar Bartomeu, que va afegir que aquests diners serviran “per millorar l’equip i també el patrimoni del club”.

A més, amb la marxa de Neymar el Barça s’ha estalviat els 26 milions que havia de pagar al jugador com a prima de renovació i que finalment, i de forma unilateral, ha decidit no abonar. “Tot té un límit i cap jugador pot estar per sobre del Barça, cap”, va manifestar el màxim mandatari blaugrana, que va recordar, d’altra banda, que el club “té 118 anys d’història i 140.000 socis, que en són els propietaris”.

“El Barça no és propietat de cap multimilionari, de cap oligarca, de cap xeic, ni cap grup d’inversió”, va puntualitzar en clara referència al París Saint-Germain.

Ara, l’equip, a l’espera de més reforços, comença un nou projecte amb Ernesto Valverde al capdavant que Bartomeu va qualificar d’il·lusionant. “Aquesta temporada ja no parlarem més del trident. Parlarem del nostre estil de joc, d’equip, un equip que seguirà sent liderat pel millor de la història, que és Leo Messi”, va concloure.

Precisament, el tècnic blaugrana va ser un dels més aplaudits a la presentació de la plantilla, que va tenir lloc en els prolegòmens del Trofeu Joan Gamper.

Amb la missió de tornar a guanyar els títols més importants, Valverde va prometre il·lusió i dedicació en un breu parlament en la seua tornada al Camp Nou, que va fer després de la intervenció del capità, Andrés Iniesta. “És un dia molt especial per a tothom. Rebem el Chapecoense, un club que ha patit i que compta amb la nostra solidaritat. Som davant d’una nova temporada i un nou repte, que esperem que sigui apassionant. Amb la vostra ajuda hem de buscar els nostres objectius i treballar per estar a l’altura del nostre club. Ho agraïm per endavant i treballarem per aconseguir-ho”, va apuntar abans d’acabar en català la seua breu intervenció amb un “moltes gràcies i visca el Barça”.

Ruschel consuma el miracle tornant a jugar després de la tragèdia aèria Alan Ruschel va discutir ahir el protagonisme a Leo Messi. El brasiler, víctima del dramàtic accident aeri del Chapecoense, va tornar ahir als terrenys de joc al Gamper després de superar una tragèdia que va estar a prop de costar-li la vida. Ruschel, un dels sis supervivents de l’accident que va deixar 71 morts, va tornar a jugar després de més de sis mesos de recuperació. “Hi ha dos miracles a la meua vida. El primer és que segueixi viu i el segon, que pugui caminar”, va dir el brasiler, que va estar molt a prop de quedar-se paraplègic. Al descans va canviar la samarreta amb Messi. “És un somni, el seu gest l’honra.”

Ruschel assenyala al cel al ser substituït durant el partit.

Ruschel assenyala al cel al ser substituït durant el partit.EFE

tracking