SEGRE

PIRAGÜISME

Cinc lleidatans, amb el bitllet per al Mundial

Núria Vilarrubla, Van der Knijff, Marta Martínez, Dani Marzo i Miquel Travé

Gran part dels seleccionats són del Cadí, que diumenge va aconseguir el segon lloc a l’Estatal.

Gran part dels seleccionats són del Cadí, que diumenge va aconseguir el segon lloc a l’Estatal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de cinc palistes lleidatans, concretament Núria Vilarrubla, Annebel van der Knijff, Marta Martínez, Dani Marzo i Miquel Travé, a banda de la basca establerta a la Seu d’Urgell Maialen Chourraut, formaran part de la selecció espanyola d’eslàlom que a finals del proper mes de setembre disputarà al canal francès de Pau el Campionat del Món de l’especialitat, l’última gran cita de l’any postolímpic.

Tots ells es van guanyar el bitllet mundialista en el Campionat d’Espanya disputat aquest cap de setmana passat a Sabero (Lleó), per bé que algun d’ells, cas de Vilarrubla o l’olímpica Chourraut, ja el tenien assegurat.

La sorpresa la va donar el jove Miquel Travé, que en el seu primer any de juvenil disputarà el seu primer Mundial absolut. De fet, l’urgellenc, pertanyent al Cadí Canoe Kayak, ja va debutar aquest any al circuit de la Copa del Món, en el qual va fregar un lloc de finalista.

Miquel Travé competirà en la categoria de canoa individual al costat d’un altre lleidatà, Dani Marzo, l’altra sorpresa de la selecció. El pontsicà, que ja ha estat en diversos Mundials, però competint en canoa doble al costat de Jesús Pérez, ho farà ara de forma individual després d’aconseguir l’última plaça de selecció. En el C1 femení, a part de Vilarrubla, també hi haurà la jove urgellenca Annebel van der Knijff, que va obtenir el seu passaport a Sabero sent encara d’edat sub-23.

En caiac dones no hi va haver sorpreses i, al marge de Maialen Chourraut, que tenia la plaça assegurada després de les proves de selecció celebrades fa un parell de mesos a la Seu d’Urgell, també formarà part de l’equip la urgellenca Marta Martínez.

Totes aquestes places, que han de ser ratificades per la Federació Espanyola en l’assemblea de dissabte vinent, també donen dret a disputar la resta de proves de la Copa del Món, concretament les d’Ivrea (Itàlia) i la de la Seu d’Urgell, que aquest any serà la final del certamen. D’altra banda, la majoria de seleccionats van viatjar aquest dimarts a Pau per fer un stage d’una setmana per preparar el Mundial, que es disputarà entre el 23 de setembre i l’1 d’octubre.

Sis més estaran a l’Europeu sub-23 i júnior de Hohenlimburg Lleida també tindrà una nombrosa representació als equips nacionals júnior i sub-23 que la setmana que ve disputaran, a la localitat alemanya de Hohenlimburg, el Campionat d’Europa de l’especialitat. Les opcions de medalla més importants van a càrrec dels júniors, en concret de la pontsicana Laia Sorribes, subcampiona del món de K1 l’any passat, i de l’urgellenc Miquel Travé, que farà doblet en terres alemanyes al competir en K1 i també en C1, disciplina en la qual fa uns dies es va penjar la medalla de plata en el Mundial de Bratislava. L’equip el completarà un altre palista del Cadí, Pau Etxaniz. La formació sub-23, per la seua part, la integraran, entre d’altres, els urgellencs Marc Moragues i Jordi Cadena, que competiran en la modalitat de caiac, i Annebel van der Knijff, que ho farà en canoa, tots ells del Cadí Canoe Kayak.

tracking