SEGRE

MOTOCICLISME

Dovizioso frena Màrquez

L’italià evita el tercer triomf seguit del lleidatà, que va lluitar per la victòria fins a l’últim revolt || Marc augmenta a 16 punts el marge al capdavant del Mundial

Dovizioso celebra la victòria davant de Màrquez i Pedrosa.

Dovizioso celebra la victòria davant de Màrquez i Pedrosa.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso i Marc Màrquez van ser aquest diumenge els protagonistes d’un magnífic duel pel triomf en el Gran Premi d’Àustria de MotoGP, que es va resoldre en l’últim revolt a favor del transalpí. Dovizioso es va imposar en una gran última volta, en la qual va saber frenar l’ímpetu de Marc, que ho va intentar fins a l’últim revolt.

El pilot de Cervera no es va deixar sorprendre a la sortida, però entre el primer i el segon revolt Jorge Lorenzo el va superar per intentar mantenir un ritme més alt. Mentrestant, Valentino Rossi també va protagonitzar una gran sortida i de seguida va passar des de la tercera línia de la formació de sortida –setè–, fins a la quarta posició, enganxat al seu compatriota Andrea Dovizioso.

Lorenzo va aconseguir un segon d’avantatge en la seua primera volta, amb Màrquez com a cap del grup perseguidor, en el qual ja estaven tots els favorits: Dovizioso, Rossi, Maverick Viñales i Dani Pedrosa. Viñales va intentar superar Rossi a final de recta, però es va colar i va haver de tornar dos posicions més enrere, amb Pedrosa i Johann Zarco com a referències al davant.

L’avantatge de Lorenzo va baixar a partir de la tercera volta, quan Màrquez, que va elegir el compost dur per al pneumàtic posterior, en lloc del tou de les Ducati, va considerar que les rodes ja estaven calentes.

D’aquesta forma, en la cinquena volta el pilot lleidatà ja estava darrere de la Ducati de Lorenzo, amb Dovizioso i Rossi a continuació, encara que un error va permetre a Dovizioso superar-lo i, a més, donar un descans a Lorenzo al capdavant de la carrera. Malgrat el domini inicial del balear, fins a set pilots es van trobar al capdavant de la prova al complir-se la novena volta: Lorenzo, Dovizioso, Màrquez, Rossi, Zarco, Pedrosa i Viñales.

Marc va intentar passar Dovizioso en l’últim revolt, gairebé es van tocar i l’italià li ho va recriminar

No va tardar gaire a solucionar la situació Màrquez, que en la desena volta va avançar Dovizioso i va començar la caça, novament, de Jorge Lorenzo, que va superar en la dotzena volta després d’un intens duel del qual Dovizioso va intentar treure profit. Però el líder del Mundial no es va deixar sorprendre.

Màrquez va passar al capdavant de la cursa i, al darrere, Rossi va tenir alguns problemes amb Zarco i Pedrosa, que el van avançar i fins i tot van forçar el seu error al final de la recta de meta, on va entrar colat i va perdre una altra posició amb el seu propi company d’equip, Viñales.

Des del mateix moment en què es va posar líder de carrera, Màrquez va començar a tirar amb el mateix ritme que va desplegar en els entrenaments i l’únic que inicialment el va seguir va ser Dovizioso, mentre que Jorge Lorenzo va haver de defensar la tercera posició dels atacs de Pedrosa, amb Rossi i Viñales despenjats.

Dovizioso va recuperar poc després el primer lloc i el va defensar fins que a vuit voltes del final, a la vintena volta, el lleidatà va recuperar el liderat. Pedrosa, que era tercer, va recuperar terreny, dècima a dècima, gràcies a la successió d’avançaments que van protagonitzar Màrquez i Dovizioso. L’italià era una altra vegada primer, seguit per Marc, sense cap atac per deixar enrere Pedrosa i així preparar les voltes finals.

El lleidatà no entén de calculadores i es va llançar a buscar la victòria. Pocs llocs hi ha per a un avançament al Red Bull Ring i Marc ho va intentar en un que no estava en els plans. Tancats els forats possibles per Dovizioso de forma magistral, Màrquez ho va provar al revolt d’entrada a meta. Després de quasi tocar-se, l’italià li va recriminar l’acció per després superar la línia de meta primer.

“Gairebé aconsegueixo avançar-lo com volia, però anava molt just. Aquests 10 graus que hi havia més en pista respecte a aquest diumenge m’han perjudicat una mica. Però si m’haguessin dit dijous que faria segon darrere de Dovizioso hauria firmat, així que hem de veure-hi la part positiva. Tanmateix, no m’agrada perdre ni al parxís, i més arribant amb opcions a l’última volta. És com quan estàs a l’última casella i no surt el número que vols”, va dir Màrquez.

“No hauria dormit bé si no hagués intentat guanyar en l’últim revolt, però no ha estat possible. Dovizioso tenia alguna cosa més que nosaltres i era molt difícil avançar-lo. Ha estat una gran batalla i Andrea ha merescut el triomf, perquè ha pilotat molt bé”, va afegir el lleidatà, que augmenta l’avantatge al capdavant del Mundial, amb 16 punts sobre l’italià, ara segon.

Moto3

Joan Mir suma la tercera victòria seguida i és més líder del Mundial. El balear Joan Mir es va emportar la tercera victòria consecutiva i la setena de la temporada en Moto3. D’aquesta forma va igualar el rècord de Valentino Rossi, l’últim pilot que va aconseguir set victòries en les primeres onze carreres el 1997 i va augmentar el seu avantatge en la classificació del Mundial fins als 64 punts respecte del seu immediat perseguidor, l’italià Romano Fenati, que no va poder passar de la tretzena plaça. Amb Mir destacat, el van acompanyar al podi l’alemany Phillip Öttl i el madrileny Jorge Martín, que tornava de la lesió que es va produir en la cursa d’Alemanya. El valencià Arón Canet va finalitzar en la cinquena posició i l’argentí Gabriel Rodrigo, que havia estat el més ràpid en els entrenaments, va ser setè, al davant de Fenati. 

Àlex també acaba segon després d’una nova exhibició de Morbidelli Franco Morbidelli va sumar aquest diumenge la setena victòria de la temporada en Moto2, davant del lleidatà Àlex Màrquez, el seu company d’equip. L’italià va sorprendre Mattia Pasini, autor de la pole, i va passar a comandar la carrera, en la qual de seguida es va formar un quartet de cap. La tirada de Morbidelli només la van aguantar el mateix Pasini, Màrquez i Thomas Luthi. Morbidelli va ser qui va portar gairebé en tot moment el pes de la cursa, sense que Àlex Màrquez, Luthi i Pasini donessin mostres de fatiga. Va mantenir un ritme constant que va acabar per trencar definitivament el grup i només es van mantenir darrere la seua línia Màrquez i Luthi. En la dinovena volta, Luthi va intentar per primer cop superar Morbidelli, però es va passar de frenada, de forma que l’italià va mantenir la primera plaça, mentre que darrere es va enganxar a Màrquez el portuguès Oliveira. Però les seues aspiracions es van truncar ràpid, ja que a menys de 5 voltes per al final se’n va anar a terra. Luthi va sortir de pista i va deixar Màrquez com l’únic amb possibilitats d’amargar el triomf a Morbidelli. La victòria de l’italià va acabar sent inqüestionable, amb Màrquez darrere i Luthi tercer. “M’ho he passat en gran, en particular amb la batalla amb Luthi. Al final pensava que tindria una opció de disputar-li a Franco la victòria, però he comès un error i se me n’ha anat”, va manifestar Àlex.

Dovizioso celebra la victòria davant de Màrquez i Pedrosa.

Dovizioso celebra la victòria davant de Màrquez i Pedrosa.REPSOL MEDIA

tracking