ATLETISME

La selecció tanca els Mundials sense medalles

Adel Mechaal va vorejar el bronze en els 1.500 i el relleu 4x400 va acabar cinquè

Adel Mechaal, després de la final de 1.500, en la qual va acabar en quarta posició.EFE

Un cinquè lloc del relleu 4x400, amb nou rècord estatal (3:00.65), i el quart d’Adel Mechaal en els 1.500 van tancar aquest diumenge la deficient actuació de l’equip espanyol en els Mundials. El quartet format pel de Palència Óscar Husillos, el toledà Lucas Búa i els canaris Darwin Echeverry i Samuel García va ser durant gairebé tota la cursa al quart lloc i només va cedir al final.

Per la seua banda, Mechaal va aconseguir el millor resultat entre els 56 atletes espanyols que hi van participar amb una quarta posició. Mechaal, campió d’Europa de 3.000 en pista coberta aquest any, volia una carrera ràpida i els kenians Elijah Manangoi i Timothy Cheruiyot –or i plata al final– es van encarregar que fos així.

L’aposta de l’espanyol pels 1.500, en detriment del 5.000, era arriscada per a un atleta capaç de sostenir ritmes alts però sense rematada en carreres de primer nivell. Aquesta falta de pegada en l’esprint el va deixar sense medalla.

Els dos kenians es van jugar l’or al davant, i a darrere Mechaal va anar guanyant terreny al noruec, però lentament, centímetre a centímetre, de manera que no va rematar la feina. Els dos es van llançar a la meta i va guanyar Ingebrigtsen per 18 centèsimes. Des de Daegu 2011, quan el sevillà Manuel Olmedo va acabar quart, cap altre espanyol s’havia classificat per a la final de 1.500.

Espanya es queda fora del medaller i acaba al lloc 30 per punts, amb només quatre finalistes

Encara quedava una última carta per a Espanya, el relleu 4x400. Formant un quartet compacte i homogeni, van tenir una actuació semblant i excel·lent per rematar el campionat.

Espanya acaba fora del medaller per primera vegada en uns Mundials, i a la classificació per punts, amb un quart, un cinquè i dos setens –quatre finalistes en total–, al lloc 30, i en retrocedeix dos respecte als campionats de fa dos anys a Pequín.