SEGRE

FUTBOL PRETEMPORADA

Cita històrica a les Borges

El club de la capital de les Garrigues reuneix pel centenari expresidents i exjugadors en un emotiu acte || Estrena nou himne en la visita del Lleida, en un partit que va acabar sense gols

Alguns dels exjugadors de diferents èpoques del FC Borges, que es van reunir ahir a la capital de les Garrigues per celebrar el centenari del futbol a la població.

Alguns dels exjugadors de diferents èpoques del FC Borges, que es van reunir ahir a la capital de les Garrigues per celebrar el centenari del futbol a la població.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Borges va celebrar aquest dimarts l’acte central del centenari del futbol a la capital de les Garrigues donant protagonisme a la història viva de l’entitat. El club que presideix Àngel Rodríguez va retre un homenatge a un centenar de jugadors de diferents èpoques, així com als presidents que ha tingut l’entitat en aquests cent anys.

El colofó a la festa va ser un partit amistós entre el Borges, que aquesta temporada jugarà a Primera Catalana, i el Lleida Esportiu, que diumenge començarà a Badalona una nova singladura per la Segona divisió B. El matx va finalitzar sense gols (0-0) i va deixar un bon sabor en l’afició local, per la bona imatge que l’equip va donar davant d’un rival de categoria superior.

Abans de l’encontre, que va comptar amb la presència de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, i el delegat de la Generalitat a Lleida, Joan Farré, entre altres autoritats, es va retre homenatge a 21 expresidents de l’entitat, als quals se’ls va entregar un record que van recollir ells mateixos o els seus familiars, en els casos d’aquells que ja han mort.

Tot seguit, els futbolistes del Borges i del Lleida van fer un passadís d’honor a una mica més d’un centenar de jugadors de diferents etapes del club i que van ser molt aplaudits per l’afició. No hi van faltar exfutbolistes molt estimats com Alexandre Farran, Altarriba o Camprubí.

També el delegat del Lleida, Paco Guzmán, era recordat perquè, com a entrenador, va ser l’últim que havia conduït el club a la categoria que ara, un quart de segle després, ha recuperat l’entitat. Tots ells van rebre un record de la jornada. Abans del duel, el club també va estrenar himne. Es tracta d’una peça amb lletra i música de Joan Maria Morlans i que interpreten Gerard Bellmunt, Nerea Català, Laia Noguera i Josep Rosselló.

Àngel Rodríguez, president de l’entitat, es mostrava molt satisfet per la celebració. “Ha sortit tot perfecte, així que estem molt contents”, i recordava que “segueix oberta a la Biblioteca una exposició fotogràfica i d’aquí a uns mesos apareixerà un llibre amb la història d’aquests cent anys”.

També va agrair la col·laboració a la festa al Lleida Esportiu i va afegir que, de cara al debut a Primera Catalana, “hem fet un equip competitiu per a una temporada que esperem amb il·lusió i amb respecte”.

Per al Lleida, que va alinear de nou nombrosos jugadors del filial, que juga també a Primera Catalana, va ser l’últim amistós de la pretemporada. Diumenge, a Badalona, comença una nova Lliga i una nova etapa amb Gerard Albadalejo.

Alguns dels exjugadors de diferents èpoques del FC Borges, que es van reunir ahir a la capital de les Garrigues per celebrar el centenari del futbol a la població.

Alguns dels exjugadors de diferents èpoques del FC Borges, que es van reunir ahir a la capital de les Garrigues per celebrar el centenari del futbol a la població.LLEONARD DELSHAMS

tracking