SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Hermet, en el Premundial

És el primer jugador de l’Actel Lleida que debuta en una selecció absoluta, la d’Estònia || El pivot s’incorporarà més tard a la pretemporada, igual que Marc Martí, que començarà amb el Saragossa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Kregor Hermet s’ha convertit en el primer jugador en la curta història de l’Actel Força Lleida que aconsegueix jugar en una selecció nacional absoluta, en el seu cas la d’Estònia, que actualment disputa la primera fase classificatòria per al Campionat del Món que es disputarà a la Xina el 2019. El combinat bàltic ja ha aconseguit el passaport matemàtic per a la següent fase, on ja s’entraran en competició les grans seleccions com Espanya, Itàlia, França o Alemanya, entre d’altres.

Estònia ha guanyat els tres partits disputats fins ara, dos davant de Macedònia i un contra el Kosovo, amb el qual tancarà demà la primera fase en un partit intranscendent per al combinat d’Hermet, que d’aquesta manera podria tenir més minuts dels que ha gaudit fins ara.

De fet, el jove ala pivot del Força Lleida, de vint anys, va ser incorporat a última hora pel seleccionador absolut després del seu periple per la sub-20. Davant Kosovo va jugar una mica més de dos minuts i davant de Macedònia, partit en el qual la seua selecció va certificar la classificació, va estar 45 segons en pista, sense aconseguir cap punt ni rebot en els dos casos.

“És el primer jugador en la història del club que juga amb una selecció absoluta, un fet que és positiu per a nosaltres”, va recalcar aquest dijous Borja Comenge, un dels seus valedors perquè la pròxima temporada ja formi part de la primera plantilla després d’un any que ha estat a cavall de l’Actel Força Lleida i el Pardinyes, de Lliga EBA.

La seua participació en el Premundial farà que s’incorpori més tard a la pretemporada del Força Lleida, probablement la segona setmana de setembre, ja que Comenge li ha concedit uns dies de descans després de jugar amb la selecció.

En la mateixa situació es troba l’altre 4 de l’equip lleidatà, Marc Martí, que aquest estiu també ha estat internacional, en el seu cas amb la sub-20, que va vorejar la medalla de bronze a l’Europeu. 

El de Belianes començarà la pretemporada amb el Saragossa, de la Lliga ACB, un acord al qual tots dos clubs van arribar per tal d’abaratir la cessió del pivot lleidatà, ja que l’Actel no podria fer front a la totalitat de la fitxa. “No és la situació ideal, ja que m’agradaria que hi fossin des del principi, però no em sembla del tot malament”, va indicar Comenge.

Apunts

  • Arranca dilluns.

Inici de pretemporada de forma esglaonada.

L’inici de la pretemporada de l’Actel Força Lleida serà de forma esglaonada, intercalant les revisions mèdiques amb els entrenaments. Dilluns està previst que arranqui la preparació, encara que només hi participaran els nacionals (excepte Martí) i possiblement Jarred Jackson, que al matí ha de passar la revisió mèdica. Dimarts la passaran els altres dos estrangers de l’equip, Michael Karena i Brano Djukanovic, que a la tarda ja s’entrenarien amb el grup.

  • Més els vinculats.

    Dos jugadors convidats per entrenar-se.

    Les absències de Marc Martí i Kregor Hermet han obligat Borja Comenge a buscar efectius per poder entrenar amb garanties. D’aquesta manera, al marge dels jugadors vinculats, entre ells els bases Jordi Bergadà i Albert Lafuente, que aquesta temporada jugaran cedits a l’Alpicat de Copa Catalunya, el club tindrà com a convidats els pivots Marc Bauzá, ex del Marín, i Alberto Artús, del Grup Barna de Lliga EBA. 

  • Kregor Hermet, a l’esquerra, durant un partit d’aquesta primera fase de classificació.

    Kregor Hermet, a l’esquerra, durant un partit d’aquesta primera fase de classificació.FIBA-EUROPE

    tracking