SEGRE

PIRAGÜISME CAMPIONAT D?EUROPA JÚNIOR I SUB-23

Els lleidatans Travé i Etxaniz, plata europea per equips

Els dos van passar també a semifinals de C1, igual que Van der Knijff i Dòria

Miquel Travé, Eneko Auzmendi i Pau Etxaniz posen amb les medalles ahir a Hohenlimburg.

Miquel Travé, Eneko Auzmendi i Pau Etxaniz posen amb les medalles ahir a Hohenlimburg.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans Miquel Travé i Pau Etxaniz, tots dos del Cadí Canoe Kayak de la Seu d’Urgell, van donar ahir la primera medalla a la selecció espanyola d’eslàlom en el Campionat d’Europa júnior i sub-23 que es disputa a la localitat alemanya de Hohenlimburg. El triplet espanyol, que completava el basc Eneko Auzmendi, es va penjar la plata a la prova d’equips de C1, i repetia així el subcampionat que els tres van aconseguir fa menys d’un mes al Mundial de Bratislava. El trident bascolleidatà va ser el quart país a competir i aviat es va situar a la primera posició, l’únic de tots els països a completar el recorregut sense penalitzacions, inclòs el guanyador, la República Txeca, que malgrat tot es va emportar la victòria de forma folgada.

Abans de la prova per equips, tant Travé com Etxaniz ja havien tret el bitllet en la categoria individual júnior. El primer, que al Mundial de Bratislava es va proclamar subcampió, va aconseguir la classificació per a semifinals de C1 marcant el millor registre, amb només 17 centèsimes d’avantatge sobre el txec Vojtech Heger i 41 sobre el rus Dmitri Khramtsov, mentre que Etxaniz va aconseguir el passaport en la repesca. Auzmendi, per la seua banda, va quedar-ne fora.

També van accedir a semifinals les dos lleidatanes que ahir van entrar en competició a la categoria individual, les dos del Cadí. Annebel van der Knijff va aconseguir la classificació al firmar la dotzena posició sub-23, i van completar el ple espanyol les basques Klara Olazabal i Miren Lazkano, mentre que Mònica Dòria, que competeix sota bandera d’Andorra, va aconseguir el seu objectiu de forma més folgada, al ser cinquena en júniors, a poc més de segon i mig del millor temps, que el va firmar la francesa Fanchon Janssen. En aquesta modalitat, Espanya només va poder classificar Ainhoa Lameiro, ja que tant Xanet Echarri com Clara González no van poder accedir a la repesca. En la modalitat per equips, dos lleidatans més van estar molt a prop de pujar el podi. Els urgellencs Jordi Cadena i Marc Moragues, que dijous van passar a semifinals de K1 individual, van ser quarts, a menys de dos segons de la medalla de bronze.

tracking