SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA 2017

Mesures especials al pas de la Vuelta per Andorra

Pels atemptats, i Samuel Sánchez no sortirà avui a Nimes al donar positiu

Alberto Contador va oferir ahir una roda de premsa a Nimes, on avui arranca la Vuelta.

Alberto Contador va oferir ahir una roda de premsa a Nimes, on avui arranca la Vuelta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia d’Andorra va decidir ahir adoptar mesures extraordinàries per garantir la seguretat durant el pas de la Vuelta a Espanya 2017 pel Principat dilluns vinent i dimarts, després del doble atemptat terrorista perpetrat a Barcelona i Cambrils. Els reforços als controls dels punts fronterers iniciats arran de l’atac a Barcelona continuaran almenys fins al pas de la Vuelta, que arranca avui a la ciutat francesa de Nimes. La policia andorrana va afegir que l’accés al Village de l’etapa de sortida del dia 22 serà únicament per a les persones acreditades, malgrat que inicialment s’havia comunicat que l’accés era obert al públic.

El britànic Chris Froome (Sky), quatre vegades guanyador del Tour de França, accepta el desafiament de guanyar la Vuelta a Espanya que comença avui, després de tres segons posats en cinc presències, encara que la ronda de l’adéu d’Alberto Contador serà la prova de foc de la temporada per a un bon nombre de candidats i ciclistes de futur.

Contador, que va anunciar que aquesta serà la seua última carrera, va dir ahir que “aquesta Vuelta és especial. Vull gaudir-ne al màxim, em sento afortunat de poder viure-la, és el moment i el lloc idoni per acomiadar-me i seran tres setmanes de somni. Veurem com van les cames i com van els rivals, però vinc amb la idea de disputar-la”, va explicar en roda de premsa.

Qui no prendrà avui la sortida a Nimes serà Samuel

Sánchez

, de 39 anys i or olímpic a Pequín, i que ha donat positiu per un alliberador de l’hormona de creixement durant la preparació per a aquesta cursa. Sánchez es va mostrar sorprès. “Tinc 39 anys, dels quals 19 de professional i estic a punt de retirar-me. Per què m’hauria de ficar en això?”, va assegurar. “Ha estat una sorpresa total. No ho puc creure.” Des d’avui i fins al 10 de setembre, la Vuelta a Espanya es manté fidel al seu estil amb nou arribades en alt, tres cada setmana, i dos etapes contrarellotge, la inicial per equips de 13,7 quilòmetres i una altra d’individual de 40 en l’última setmana. L’Angliru, amb les seues famoses rampes de la Cueña les Cabres, podria decidir aquesta edició.

tracking