SEGRE

DEPORTES

Un Barça a mig fer

L’‘era Valverde’ arranca demà plagada de dubtes || Coutinho i Dembélé, els substituts de Neymar, continuen sense arribar davant de la negativa dels respectius clubs

La marxa de Neymar ha deixat un buit difícil de suplir.

La marxa de Neymar ha deixat un buit difícil de suplir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’MSN ja és història. El famós trident que va donar al Barça de Luis Enrique 9 de 13 títols possibles ha quedat desarticulat amb la fuga de Neymar al PSG. Ara, a Ernesto Valverde li correspon la difícil missió d’actualitzar aquest Barça. Ho farà partint d’un dèficit esportiu que el club s’està mirant per corregir, encara sense èxit, al mercat estival. Perquè Neymar ha anat deixant 105 gols, 60 assistències i 10 títols en 186 partits. També 222 milions a les arques de l’entitat. Però en el pecat, el Barcelona porta la penitència, perquè tots els clubs d’Europa saben ara que els blaugranes tenen les butxaques plenes i també necessitat.

Ousmane Dembéle, l’extrem del Borussia Dortmund que hauria de fer de Neymar, i Philippe Coutinho, el volant del Liverpool més semblant a Iniesta que pot trobar-se al mercat, són els dos jugadors elegits per la secretaria tècnica per reforçar la plantilla. Però en els dos casos les negociacions s’estan eternitzant malgrat que els dos jugadors s’han declarat en rebel·lia i s’han negat a jugar, i fins i tot a entrenar-se, com és el cas del francès, per forçar la seua sortida cap a Can Barça. Però ni així han aconseguit el seu objectiu.

El millor triplet ofensiu de la història s’ha trencat després de la marxa de Neymar al PSG per 222 milions d’euros

El club anglès rebutja una nova oferta blaugrana, aquest cop de 120 milions fixos i 10 variables

Ahir mateix, el Liverpool va rebutjar una tercera oferta blaugrana per Coutinho de 130 milions d’euros, 120 de fixos i 10 en variables, mentre que la plantilla del Borussia Dortmund va criticar ahir el seu encara company Dembélé.

“No té cap dret a fer el que està fent”, van afirmar diversos jugadors del club alemany davant de la negativa d’Ousmane a entrenar-se.

Però mentre juga aquesta partida de pòquer en la qual s’ha convertit cada negociació i on li demanen la lluna, la temporada oficial està a punt d’arrancar, i el Barcelona 2017-18 només presenta, de moment, quatre cares noves. La de José Paulo Bezerra Paulinho, fitxat aquesta setmana per 40 milions del Guangzhou xinès; Nélson Semedo, incorporat del Benfica per 30 milions per reforçar el lateral dret; la de l’extrem Gerard Deulofeu, de tornada després de la seua cessió a l’Everton previ pagament de 12 milions; i la del central Marlon Santos, ascendit del Barça B.

De moment, Semedo no s’ha guanyat la confiança de Valverde per al carril dret i ha jugat molt poc, i Marlon, de moment, no entra en els plans del tècnic extremeny. Deulofeu, per la seua part, es perfila d’entrada per suplir Neymar i Paulinho acaba d’aterrar i ni tan sols ha debutat en la pretemporada.

Però si per al Barça li està resultant un autèntic maldecap comprar alguna cosa aquest estiu, deixar anar llast encara li costa més. Entre les baixes, només es compta la inesperada i indesitjada de Neymar, a les quals cal sumar les del porter Jordi Masip (Valladolid) i el defensa Jérémy Mathieu (Sporting de Portugal). De moment segueixen, i alguns ja sense dorsal, Vermäelen, Douglas, Munir i Sergi Samper, els quatre que la passada campanya van estar cedits i que el Barcelona encara no ha recol·locat. Tampoc Arda Turan, un altre dels futbolistes a qui el club ha posat el cartell de transferible.

I sense tancar els grans reforços arriba el debut de lliga en un estat de depressió, producte de la imatge donada a la Supercopa d’Espanya, en la qual el Madrid va ser netament superior i va posar a resplendir les grans carències blaugrana, que fins i tot van perdre les seues senyes d’identitat en l’última dècada. Ara més que mai, s’encomana a un Leo Messi que, sense firmar encara la renovació, continua sent la llum d’un Barça en construcció.

La marxa de Neymar ha deixat un buit difícil de suplir.

La marxa de Neymar ha deixat un buit difícil de suplir.EFE

tracking