PIRAGÜISME

Un nou títol europeu per a Lleida

Mònica Dòria, nascuda a la Seu d’Urgell però competint amb la selecció andorrana, es va proclamar ahir campiona d’Europa júnior de canoa || La basca Miren Lezkano, or en C1 sub-23

Mònica Dòria posa amb la medalla d’or amb la seua companya a la selecció andorrana, Laura Pellicer.

El piragüisme lleidatà va sumar aquest diumenge una nova medalla en l’última jornada del Campionat d’Europa júnior i sub-23 d’eslàlom, que s’ha disputat durant tota la setmana a la localitat alemanya de Hohenlimburg. Si dissabte era la pontsicana Laia Sorribes la que es proclamava campiona d’Europa de K1 júnior, aquest diumenge va ser l'andorrana Mònica Dòria la que pujava a dalt de tot del podi continental en canoa júnior.

La palista nascuda a la Seu d’Urgell, però que competeix sota bandera andorrana per la seua doble nacionalitat, va completar una última jornada pletòrica. Va accedir a la gran final aconseguint el millor temps de les semifinalistes, 121.71, i això que va penalitzar dos segons per haver tocat la novena porta.

En la lluita per les medalles, Dòria, que pertany al Cadí Canoe Kayak de la Seu, va firmar una baixada immaculada i va millorar el temps de les semifinals, 120.11, amb un avantatge d’1.13 segons sobre l’alemanya Joe Jakob, que es va endur la medalla de plata, i de 2.68 a la txeca Monika Satkova.

En aquesta mateixa prova, la basca Ainhoa Lameiro es va quedar fora de la final al ser quinzena a la semifinal. En la categoria de canoa sub-23, Espanya va sumar la segona medalla en aquest campionat continental gràcies a l’actuació de la basca Miren Lazkano.

La palista de l’Atlètic Sant Sebastià, que havia estat novena a la semifinal, va ser la segona a sortir a la final. En la baixada definitiva va fer un descens immaculat i molt ràpid, tant que cap de les rivals que van baixar darrere d’ella va poder superar-la.

Lazkano va aconseguir un temps de 119.05 sense cap error, de manera que va superar les austríaques Viktoria Wolffhardt (121.29) i Nadine Weratschnig (122.41), que van completar el podi. En aquesta mateixa disciplina va participar la també urgellenca Annebel van der Knijff, que va acabar a la setena plaça, al ser vuitena a les semifinals.

Va penalitzar amb quatre segons a la primera i tercera porta i en va acumular 127.44. Klara Olazábal, en canvi, no va poder accedir a la final al ser tretzena a la semifinal. Finalment, en C1 homes sub-23, el segovià David Llorente, únic espanyol a la prova, es va quedar fora de la final al ser divuitè en semifinals.

Una nova penalització deixa sense podi de C1 Miquel Travé En l’última prova del programa, la final de C-1 júnior masculí, el lleidatà Miquel Travé es va tornar a quedar a les portes del podi. Després del subcampionat mundial aconseguit fa un mes a Bratislava, el palista del Cadí Canoe Kayak era el gran favorit a la medalla d’or, i més després d’accedir a la final amb el millor temps de les semifinals, ronda que no va poder superar l’altre lleidatà de la categoria, Pau Etxaniz, que va acabar onzè, a 17 centèsimes d’accedir a la final. En la lluita per les medalles va marcar un magnífic crono, però els 4 segons de sanció per haver tocat la primera i la novena portes el va fer descendir a la quarta posició, a 37 centèsimes del bronze, una situació molt similar a la que va viure dissabte a la final de K1.