SEGRE

Bàsquet

Pierre Oriola, a l'Eurobàsquet

Scariolo inclou l’ala pivot lleidatà, jugador del Barça, en la llista definitiva de la selecció espanyola per al campionat || Agafa el relleu de Manel Bosch, que va ser medalla de bronze en el del 1991

Pierre Oriola, durant un partit de preparació de la selecció espanyola per a l’Eurobàsquet.

Pierre Oriola, durant un partit de preparació de la selecció espanyola per a l’Eurobàsquet.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà Pierre Oriola jugarà l’Eurobàsquet amb la selecció espanyola després que Sergio Scariolo va incloure aquest dimarts l’ala pivot del Barça en la llista definitiva per al campionat, que es disputa a partir del dia 31 a Finlàndia, Israel, Turquia i Romania.

D’aquesta forma, prendrà el relleu del també lleidatà Manel Bosch, medalla de bronze a l’Eurobàsquet d’Itàlia 1991. L’exjugador de l’Actel Lleida, de 24 anys i natural de Tàrrega, formarà part d’un equip amb sis catalans, ja que Scariolo també hi va incloure Pau Gasol (Spurs), Marc Gasol (Grizzlies), Ricky Rubio (Jazz), Juan Carlos Navarro (Barça) i Guillem Vives (València).

També hi seran Sergio Rodríguez (CSKA), Fernando San Emeterio (València), Álex Abrines (Thunder), Joan Sastre (València), Juancho Hernangómez (Nuggets) i Willy Hernangómez (Knicks). Finalment, Scariolo va descartar Xavi Rabaseda i Sebas Sáiz.

A més del lleidatà, també hi haurà Pau i Marc Gasol, Ricky Rubio, Navarro i Guillem Vives

Oriola, que la temporada passada es va proclamar campió de la Lliga ACB amb el València, va ser traspassat aquest estiu al Barça per un milió d’euros i Scariolo el va incloure, en un primer moment, en una preselecció destinada a disputar els partits del Premundial previstos per a aquest curs.

Tanmateix, durant els partits de preparació per a l’Eurobàsquet, l’ala pivot lleidatà va demostrar que serà el complement perfecte per a un equip ple d’estrelles i que debutarà l’1 de setembre davant Montenegro, a la ciutat romanesa de Cluj-Napoca. La resta de rivals per a la selecció espanyola en la fase de grups de l’Eurobàsquet són República Txeca, Romania, Croàcia i Hongria.

Pierre Oriola es va formar en les categories inferiors del CN Tàrrega i després va passar al júnior del Lleida Bàsquet. La crisi del club va fer que el lleidatà fos captat pel Manresa, amb el qual va debutar a la Lliga ACB. La temporada 2012-2013, Oriola va ser cedit a l’Actel Lleida i, encara que el Manresa no el va renovar, no el va saber retenir i va fitxar per l’Osca.

Al conjunt aragonès va acabar d’explotar les seues aptituds i va fer el salt a la màxima categoria amb el Sevilla. Després de dos temporades a l’equip andalús, va fitxar pel València, amb el qual va conquerir la Lliga abans de ser traspassat al Barça.

tracking