SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Grup amable i Dembélé lligat

El Barcelona, aparellat en la primera fase de la Champions amb Juventus, Olympiacos i Sporting de Lisboa || El jugador francès del Dortmund serà el segon fitxatge més car de la història

Gerard Piqué.

Gerard Piqué.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va quedar enquadrat en un grup assequible en la primera fase de la Lliga de Campions, després del sorteig que es va celebrar ahir al Fòrum Grimaldi de Mònaco. El rival més complicat serà la Juventus, el seu botxí en la passada edició, però completen el grup l’Olympiacos d’Atenes i l’Sporting de Portugal, que no han de representar un obstacle perquè l’equip d’Ernesto Valverde es classifiqui per a la següent ronda. Pep Segura va qualificar el grup d’“enganyós”.

La delegació blaugrana, encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu, va aprofitar el viatge a Montecarlo per tancar amb el Borussia Dortmund el fitxatge del francès Ousmane Dembélé. El club farà oficial en les pròximes hores el que serà el segon fitxatge més car de la història. Segons diverses fonts, el Barcelona pagarà al club alemany entre 105 i 120 milions d’euros, que unit a les variables, entre 30 i 40 milions més, deixarà l’operació en uns 150 milions. El fitxatge més car són els 222 milions que el PSG va pagar al Barça per Neymar.

No obstant, el Barcelona va eludir confirmar l’acord amb el Borussia Dortmund per al traspàs de l’extrem francès. Aquest fitxatge no frena l’interès blaugrana per Coutinho, pel qual acabarà pagant una xifra també superior als 100 milions.

El Barcelona va quedar ubicat al grup D, on un dels atractius –a més de la revenja amb la Juve–serà la tornada del nou tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, a Atenes per jugar contra l’Olympiacos, on se’l venera pels seus tres títols de Lliga. L’Sporting de Portugal va aconseguir la classificació per a aquesta fase després de golejar dimecres a domicili l’Steaua de Bucarest (1-5).

Reial Madrid i Atlètic hauran de fer front a durs grups a la Lliga de Campions, amb Borussia Dortmund i Tottenham en el cas dels blancs i Chelsea i AS Roma en els blanc-i-vermells. Apoel i Qarabag completen els grups. El Sevilla, per la seua part, se les veurà amb Spartak de Moscou, Liverpool i Maribor.

D’altra banda, Cristiano Ronaldo va ser elegit com el Millor Jugador de l’Any de la UEFA per segon any consecutiu –ja en suma tres– imposant-se en la votació a Leo Messi i el porter de la Juventus Gianluigi Buffon. L’holandesa Lieke Martens, nova jugadora del Barcelona procedent del Rosengard suec, va ser elegida com la millor jugadora d’Europa.

barcelona

Gerard Piqué va assegurar ahir que els jugadors no estan enfadats amb la directiva, que les fotos amb Neymar van ser una “casualitat” i que l’amistat amb el jugador, denunciat pel club, continua “intacta”. “El club anirà a judici amb Neymar, però nosaltres ja estàvem a la festa i més si ningú no ens comunica res. Són fotos normals. Si volem enviar missatges a la directiva ho fem en privat, no necessitem utilitzar les xarxes socials. Tot s’ha tret de context. Cal treure-li ferro. Ni estem enfadats amb el club ni hi ha cap falta de comunicació”, va assegurar en un acte publicitari.

Va afegir que entén que hi hagi aficionats molestos amb el brasiler, però “no perquè hagi sortit d’una forma o d’una altra renunciarem a l’amistat que tenim amb ell. És un gran amic de la plantilla i poder compartir una festa i unes fotos no fa cap mal. Al final un club ha pagat la clàusula i Ney ha decidit marxar. La nostra amistat amb Neymar segueix intacta i només faltaria que no poguéssim fer-nos fotos o mostrar-la”, va al·legar.

Piqué va reiterar el seu missatge després de la derrota a la Supercopa d’Espanya. “Hem d’anar tots a l’una i el treball que està fent la directiva segur que està sent el millor que poden fer. Fins al dia 31 cal donar-los la confiança i veurem què succeeix” i va demanar fitxatges per tenir una plantilla “completa i competitiva”.

Va dir que està segur que Messi firmarà el nou contracte, ja pactat per les dos parts, aviat. “Tothom té dret a firmar quan ell vulgui. Esperem que sigui com més aviat millor. No em preocupa gens la seua renovació, perquè el conec i sé com és. Estima el club més que ningú”, va assegurar.

Va assenyalar que encara té “uns quants anys” de futbol davant. “Cada any al Barça el visc amb més il·lusió, perquè queda menys perquè sigui l’últim. Sempre he dit que vull retirar-me aquí. Per a això, he de rendir i ser important.” Del Reial Madrid va assegurar que està en bona dinàmica. “Però qualsevol club, per més bé que estigui, sempre hi ha un dia que perd i nosaltres hem de ser allà.”

tracking