Messi no falla mai

El crac argentí marca els dos gols de la victòria del Barcelona al camp de l’Alabès i ja en suma 351 a la Lliga || Pacheco li va aturar un penal i l’equip d’Ernesto Valverde suma el seu segon triomf a la competició en un partit en el qual va debutar Paulinho

Messi celebra amb Paco Alcácer un dels dos gols que va marcar ahir.

Messi celebra amb Paco Alcácer un dels dos gols que va marcar ahir.EFE

Leo Messi va tornar a ser el far del FC Barcelona i, amb dos gols, va rearmar l’equip per vèncer a domicili l’Alabès (0-2), que va tenir el seu millor home a la porteria, on Fernando Pacheco va desbaratar nombroses ocasions visitants i, fins i tot, va aturar un penal a l’astre argentí. Messi ja suma 351 gols a la Lliga. Dos aparicions del de Rosario van ser suficients perquè el Barça s’emportés els tres punts i la segona victòria, en un xoc que va dominar de principi a fi, encara que no va poder obrir el compte golejador fins a la segona part, i en què la plantilla vitoriana no va encertar les poques ocasions que va tenir. Pel Barcelona va debutar el brasiler Paulinho, que va entrar al camp en el minut 88 en lloc d’Andrés Iniesta, titular una vegada recuperat de la lesió. La primera ocasió va ser per al conjunt d’Ernesto Valverde en el minut 3, amb un cop de cap de Gerard Deulofeu a passada de Rakitic, que va atrapar Fernando Pacheco, després d’una llarga jugada del Barça. Els blaugranes van agafar la pilota des dels primers minuts, mentre que l’Alabès va esperar el rival al darrere, amb tot l’equip en camp propi. Deulofeu ho va tornar a intentar des de fora de l’àrea (4’), però es va trobar de nou amb el porter local. Els dos equips tenien clares les intencions i, mentre que el Barcelona va ser fidel a la seua idea de pressionar i recuperar la pilota com més aviat millor, els bascos ho van ser al joc en transició.

Així, en el minut 11, una bona combinació del conjunt vitorià va deixar via lliure a Pedraza, que va creuar la pilota dins de l’àrea perquè Rubén Sobrino l’empenyés a la xarxa. Tanmateix, l’àrbitre assistent va encertar-la a l’aixecar el banderí i assenyalar fora de joc.

Messi, que va tornar a assumir la responsabilitat de l’equip, va estavellar una pilota al travesser

L’excel·lent actuació de Pacheco, el porter de l’Alabès, va evitar que el Barcelona els golegés

El guió no va canviar i el Barcelona va continuar amb domini i possessió i, en el minut 15, va ser Andrés Iniesta qui va provar Pacheco des de la frontal de l’àrea, però el porter es va mostrar molt segur. Al minut 22, Messi va insistir-hi amb una rematada després d’una bona deixada de Deulofeu, però els guants de Pacheco –una altra vegada– van anul·lar les possibilitats del Barça. La millor ocasió de l’Alabès va arribar en el minut 30, quan, després d’una recuperació, Manu García va posar una pilota en llarg a Rubén Sobrino, que va guanyar en velocitat Piqué i es va plantar davant de Ter Stegen, que, amb una mitja sortida, va refusar des de terra. En el minut 37, el col·legiat no va dubtar a assenyalar penal per una agafada del brasiler Rodrigo Ely. Pacheco va endevinar el llançament de Messi i va enviar a córner.

A la represa, l’Alabès va donar el primer avís amb una internada per la banda esquerra d’Ibai Gómez, que va posar una pilota a boca de gol per a Manu García, que no va arribar a rematar. En el 48, Messi va respondre amb un xut des de fora de l’àrea que buscava l’escaire i que va anar fora. Messi va ser el que es va encarregar d’obrir el marcador en el minut 55 (0-1), quan va recollir una pilota solta dins de l’àrea, es va anticipar a Tomás Pina i va introduir la bimba a la porteria local després de colpejar en Alexis.

El guió no va canviar després del gol. Una rematada de Jordi Alba al segon pal en el 63 va estar a punt d’augmentar el compte, però l’esfèric se’n va anar desviat. En la jugada posterior va arribar el segon del Barça, de nou obra de Messi, que va aprofitar un mal enlairament d’Alexis per afusellar Pacheco i sentenciar el partit (0-2). Seguidament, el paraguaià Óscar Romero va intentar retallar distàncies a pilota aturada, però Ter Stegen va atrapar el xut. Messi va continuar portant el pes de l’atac i, en el 74, va estar a prop d’anotar el tercer gol, però el seu xut es va estavellar al travesser i Denis Suárez hauria pogut marcar en l’afegit. Al final, missió complerta a Vitòria.