SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI DE BÈLGICA

Hamilton guanya i sotja el líder

El britànic aconsegueix a Spa-Francorchamps el cinquè triomf de l’any, el tercer al circuit belga, i se situa a 7 punts de Vettel || Fernando Alonso va patir una altra decepció i va abandonar a la volta 26

Fernando Alonso, en una acció de la carrera d’ahir, en la qual va tornar a patir amb el motor del cotxe i va acabar abandonant.

Fernando Alonso, en una acció de la carrera d’ahir, en la qual va tornar a patir amb el motor del cotxe i va acabar abandonant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va afegir pressió a l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) al retallar a set punts l’avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1, després de guanyar ahir el Gran Premi de Bèlgica, a Spa-Francorchamps, la pista talismà de Michael Schumacher, homenatjat pel seu fill Mick en els prolegòmens de la carrera. Vettel va ser segon.

Hamilton, de 32 anys, que dissabte havia igualat la plusmarca històrica de poles (68) del Kaiser, i que va rebaixar diverses vegades el rècord de pista –que feia vuit anys que estava en poder de l’italià Jarno Trulli, amb un Toyota–, va brodar el seu gran premi número 200 a la Fórmula 1 anotant-se la cinquena victòria de l’any. El campió anglès va sumar la tercera victòria a Spa, on ningú iguala les sis de Schumacher (amb el cotxe del 1994, un Benetton-Ford amb el qual va guanyar el primer Mundial, amb què va rodar el seu fill Mick al matí), i va elevar a 58 la seua segona millor marca històrica, molt lluny encara dels 91 triomfs de l’heptacampió alemany, convalescent encara del greu accident d’esquí que va patir el desembre del 2013 a Meribel, als Alps francesos.

Schumacher és homenatjat i el seu fill Mick pilota el cotxe del 94 amb què va guanyar el primer títol

L’australià Daniel Ricciardo (Red Bull) va saber treure partit de l’entrada a la pista del cotxe de seguretat, que va convertir en una carrera a onze la prevista inicialment a quaranta-quatre voltes, en la qual el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) va sumar un altre puntet, a l’acabar desè, i Fernando Alonso va tornar a patir el llast del motor Honda del seu McLaren, abans d’abandonar en el vint-i-sisè gir.

Alonso, onzè a la qualificació, i Sainz, catorzè dissabte, van avançar un lloc a la graella de sortida a causa de la sanció de Jolyon Palmer, que va perdre cinc places a l’haver substituït la caixa de canvis del seu Renault. L’asturià va avançar tres llocs a l’exhibir-se en el primer revolt, després de superar l’alemany Nico Hülkenberg (Renault) i els dos Force India del mexicà Checo Pérez i el francès Esteban Ocón, que instants després es tornaven a tocar, evitant per molt poc una situació pitjor, cosa que repetirien quasi trenta voltes més endavant, d’on va sortir perjudicat el mexicà –retirat a falta de dos voltes– i que va provocar l’entrada a la pista del safety car, que va animar els instants finals. Hamilton, que va considerar innecessària la sortida del cotxe de seguretat, va guanyar al davant de Vettel (Ferrari) i de l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull).

Fernando Alonso, en una acció de la carrera d’ahir, en la qual va tornar a patir amb el motor del cotxe i va acabar abandonant.

Fernando Alonso, en una acció de la carrera d’ahir, en la qual va tornar a patir amb el motor del cotxe i va acabar abandonant.EFE

tracking