SEGRE

DEPORTES_LUNES

Marc cedeix el liderat a Dovizioso

Una avaria l’obliga a abandonar a Silverstone i l’italià li pren el primer lloc || Viñales, segon, se situa a quatre punts del lleidatà a la general

Marc Màrquez roda darrere de Valentino Rossi durant la carrera.

Marc Màrquez roda darrere de Valentino Rossi durant la carrera.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso va aconseguir ahir la quarta victòria de la temporada i la segona consecutiva a l’imposar-se en el GP de la Gran Bretanya de MotoGP, la qual cosa el situa com a líder del Mundial. Marc Màrquez, fins ahir primer classificat, va perdre el lloc de privilegi al trencar el motor de la moto a la volta 13, quan lluitava per la victòria en el grup del davant.

A la sortida, Valentino Rossi va sorprendre Màrquez, autor de la pole, que es va emportar darrere la seua línia Cal

L’Honda de Màrquez es va avariar per primera vegada des que el lleidatà competeix a MotoGP

Crutchlow

i Maverick Viñales. Rossi va imposar un fort ritme des del principi, cosa que el va portar a aconseguir un avantatge de quatre dècimes sobre Màrquez i Viñales, que va donar bon compte de Crutchlow a la volta inicial, mentre que poc després Viñales va fer el mateix amb el lleidatà per intentar evitar que marxés en solitari el seu company. Darrere, Àlex Rins va firmar la volta ràpida de carrera des de l’onzena posició, però el més rellevant era que el forat de Rossi cada vegada era més ampli, amb rècord en el tercer gir, encara que al darrere els rivals començaven a ordenar les idees, després d’unes voltes inicials en les quals no volien cometre errors que condicionessin el seu rendiment. A la quarta volta, l’avantatge de Rossi respecte de l’immediat perseguidor, Viñales, va començar a decréixer, sense que Màrquez, Dovizioso i Crutchlow perdessin gaire terreny, amb Jorge Lorenzo al capdavant del grup perseguidor, en el qual també hi havia Pedrosa. A deu voltes del final, en el desè gir, Màrquez va firmar la primera volta ràpida en la lluita personal amb Dovizioso, que també va superar Viñales per intentar fer el mateix amb Rossi. Fins a cinc pilots estaven lluitant pel triomf a Silverstone, però aquesta pugna va permetre a Rossi guanyar uns metres. Tanmateix, encara havien de produir-se algunes sorpreses, com per exemple el trencament per primer cop de l’Honda de Màrquez des que va arribar a MotoGP, quan era tercer a la catorzena volta. Aquest trencament de motor el va deixar fora de la carrera i també sense opció a defensar el liderat del Mundial. Dovizioso, per la seua banda, ja estava enganxat a Rossi, amb Viñales i Crutchlow uns metres més enrere i Lorenzo cinquè, defensant-se dels atacs del francès Johann Zarco. En el divuitè gir, Dovizioso va superar Rossi en el segon parcial del traçat i va desplegar tot el potencial de la seua Ducati, però Viñales, expectant fins a aquell moment, no va tardar a superar el seu company per evitar que Dovi s’escapés. Una mica més enrere, Iannone va acabar amb les aspiracions del seu compatriota, Danilo Petrucci. Dovizioso va aconseguir uns metres, però Viñales va saber esperar la seua oportunitat i, en l’últim gir, es va aproximar perillosament al rival buscant un forat pel qual superar-lo, encara que no va poder i va haver de conformar-se amb la segona plaça, al davant de Rossi. Lorenzo va aconseguir acabar en cinquena posició, a escassament 3,5 segons del vencedor, cosa que l’atansa cada cop més al nivell dels pilots de davant del campionat. Pedrosa no va avançar a la classificació i la setena posició que va ocupar durant bona part de la carrera va ser la que va aconseguir al final, amb Rins a la novena plaça, davant d’Álvaro Bautista.

“Em sentia còmode, ha estat una d’aquelles carreres que des del principi gestiones el davant. Em preocupava més perquè ha pujat la temperatura. Controlava Dovizioso, que era el que tenia més ritme. Jo podia rodar ràpid, per això he passat Viñales ràpidament quan m’ha passat allò del motor. Ha estat mala sort”, va assenyalar Marc una vegada finalitzada la carrera. “Encara li quedava una mica de vida al motor. Per a la carrera, sempre estan frescos. A Brno vam usar-lo en el flag to flag i a Àustria, per a la carrera. Aquestes coses passen, però a mi, en cinc anys, no m’havia passat mai”, va afegir el lleidatà. “Ha explotat el motor, s’ha trencat, no en sabem les causes. Fins a aquest punt anava perfecte, sense perdre potència, potser ha estat una cosa mecànica de dins.” El pilot de Cervera va dir que encara queda molt Mundial al davant i que no tirarà la tovallola tot i haver perdut el liderat. “Frusta, fa ràbia perdre l’avantatge d’aquesta manera en un campionat tan disputat, però tampoc és un desastre. Sempre em quedo amb el positiu. Estàvem lluitant per la victòria i estem a 9 punts del líder i queden sis carreres. Cal seguir, sense l’obligació de canviar res. Sortirem amb més força d’aquesta”, va afegir el lleidatà. La carrera següent serà el 10 de setembre a San Marino, on l’any passat va guanyar Pedrosa.

Takaaki Nakagami es va imposar en la carrera de Moto2 al superar el líder del Mundial, Franco Morbidelli, que va haver de conformar-se amb el tercer lloc, avançat també al final per Mattia Pasini, mentre que Àlex Màrquez se’n va anar a terra quan corria primer. Per moments, després d’una sortida i un ritme sense rival, Morbidelli i Màrquez semblaven escapar-se en solitari en una dura baralla pel triomf. Tanmateix, a vuit voltes del final, el pilot de Cervera va caure en el gir més lent del traçat britànic, quan anava al capdavant i a la recerca de retallar distàncies en la pugna pel Mundial. Al darrere van començar a sotjar amb força Nakagami i Pasini, mentre que el segon de la general, Thomas Luthi, es mostrava incapaç d’assolir la davantera. Morbidelli va cedir davant del japonès i l’italià, de manera que va entrar tercer, en el seu primer podi de vuit fora del primer calaix. A Pasini li va faltar una volta per atrapar un Nakagami que l’any que ve pujarà a MotoGP. “Ha sigut un error meu, he entrat una mica llarg en el revolt anterior i, després, a l’arribar a The Loop, anava massa per dins i he caigut”, va assenyalar el pilot lleidatà, que va poder recuperar-se de la caiguda i travessar la línia de meta a la catorzena posició.

Canet guanya arran d’una bandera roja per accident de GuevaraArón Canet es va adjudicar la victòria a Moto3, prova que es va retallar en una volta arran de l’accident protagonitzat per l’holandès Bo Bendsneyder i el murcià Juanfran Guevara. Tots dos es van tocar al revolt 16 i se’n van anar a terra, amb pitjor fortuna per a Guevara, que es va quedar estirat a la vora de la pista i va requerir assistència mèdica immediata, la qual cosa va forçar l’aturada de la carrera amb bandera roja. El murcià va ser evacuat en ambulància al centre mèdic del circuit. Malgrat un cop frontal i la pèrdua de consciència, Guevara es troba bé i no pateix cap tipus de fractura.

Marc Màrquez roda darrere de Valentino Rossi durant la carrera.

Marc Màrquez roda darrere de Valentino Rossi durant la carrera.REPSOL MEDIA

tracking