SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Froome salva el liderat malgrat perdre temps per dos caigudes

El polonès Marczynski es va adjudicar l’etapa

Marczynski, en el moment de travessar ahir la meta.

Marczynski, en el moment de travessar ahir la meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El polonès Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) va repetir victòria en la dotzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada ahir entre Motril i Antequera, de 160,1 quilòmetres, en la qual el britànic Chris Froome (Sky) va mantenir el liderat malgrat tenir dos caigudes i Alberto Contador va atacar de nou fins a atansar-se a un minut del podi.

No hi ha etapes de transició en la Vuelta. Un dia de fuga i persecució va esdevenir un rosari d’emoció i sobresalts en els últims vint quilòmetres, a partir de l’ascens al Torcal. Allà va atacar Marczynski, que va abandonar la fuga per provar la glòria per segona vegada a Antequera, un doblet especial per a aquest aventurer de 33 anys establert a Granada, “feliç per guanyar a Andalusia”.

El madrileny va tornar a mostrar-se combatiu, va atacar al Torcal i va retallar temps a Nivali i Froome

A 3,5 km del cim del Torcal va prendre Contador la batuta per fer un dels seus recitals. Va atacar en el grup dels favorits, va obrir forat i va ficar por als seus rivals fins al punt d’avantatjar el grup de Vincenzo Nibali en 22 segons i Froome en 42. A la general, el madrileny és novè a un minut del tercer esglaó del podi.

I baixant el Torcal va passar Froome un calvari. Se’n va anar dos vegades a terra i va perdre contacte amb els seus rivals. En la primera va trencar la roda de davant i va haver de canviar de bicicleta. I encara va tenir una segona caiguda en el següent revolt. Finalment, remolcat per Mikel Nieve, va salvar els mobles, evitant mals majors en forma de temps. I va salvar la roja, que va mantenir amb 59 segons sobre Nibali i 2.13 minuts sobre el colombià Esteban Chaves. Contador va demostrar que encara té molt a dir.

La tretzena etapa es disputa avui, entre Coín i Tomares, sobre 198,4 quilòmetres.

tracking