SEGRE

FUTBOL TERRITORIALEVOLUCIÓ DELS EQUIPS LLEIDATANS EN CATEGORIES TERRITORIALS (DE PRIMERA A QUARTA)

Futbol modest a la baixa

La territorial de Lleida ha perdut un 15% dels equips durant l’última dècada || Aquesta temporada hi ha tres novetats i es deixa la Quarta Catalana en un únic grup de disset conjunts

L’AEM va comptar amb un equip ‘amateur’, però segueix amb l’activitat amb el futbol formatiu.

L’AEM va comptar amb un equip ‘amateur’, però segueix amb l’activitat amb el futbol formatiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol amateur ha registrat un notable descens d’equips durant l’última dècada i aquesta temporada seran 74 els federats a Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalanes. Això suposa més d’un 15 per cent menys que el curs 2007-2008, quan es va arribar a la xifra de noranta.

Una de les conseqüències d’aquest descens significatiu ha sigut que els tradicionals dos grups lleidatans de Quarta –anteriorment, Tercera Regional– hagin hagut de reduir-se a una única competició de 17. A més, són habituals durant les últimes temporades les retirades de competició d’equips, sigui per motius econòmics o d’escassa implicació de les institucions, directives i jugadors.

Jordi Terés, delegat territorial de l’FCF, de la qual és també vicepresident, assenyala que hi ha diversos factors que han provocat aquest descens, que es nota especialment a Quarta. “Que un grup de persones tiri del carro és fonamental, i aquest és un dels principals motius pels quals no es creen nous equips o no es recupera el futbol en algunes localitats. La gent jove ha d’implicar-s’hi més, però cal invertir temps i no molts estan disposats a fer-ho”.

En aquest sentit, l’FCF ha introduït en la normativa la inclusió d’un nombre mínim de futbolistes sub-23, cosa que farà que “siguin els joves els que, en un futur no gaire llunyà, s’impliquin i garanteixin la continuïtat del futbol amateur a la majoria de les localitats”, afegeix.

Durant l’última dècada, el futbol territorial ha perdut equips clàssics com Gimenells, Alfarràs, Almenar, Bellvís i Pont de Suert, així com Sort i Vielha, entre altres localitats. En el cas de les més pròximes al Pirineu, la climatologia i la despoblació també han influït en el cessament de l’activitat en els clubs esportius.

Tanmateix, algunes recuperen l’activitat gràcies a la iniciativa de directives joves, com la de l’Sporting Pinyana, que donarà sortida als joves jugadors de Alfarràs i Almenar, ara mateix sense futbol amateur. També s’estrenaran a Quarta Catalana el filial del Linyola, amb molts jugadors joves, i l’Atlètic Mariola.

tracking