Triomf solvent de l'Actel Lleida

Obre la Lliga Catalana vencent el Martorell, en un partit que va dominar des de la meitat del primer període || Debuten Hermet i Martí, que avança la incorporació, i destaquen Karena i Mbaye

Jarred Ogungbemi-Jackson, nou base de l’Actel Lleida, intenta llançar davant de Nil Brià i Deng Mayot.JAVI ENJUANES

L’Actel Força Lleida va debutar a la Lliga Catalana amb un triomf còmode sobre el Martorell, equip de la LEB Plata que no va posar les coses gens fàcils als de Borja Comenge (78-93). L’equip barceloní va dominar l’arrancada i no va ser fins a mitjans del primer quart que l’Actel Lleida va revertir la situació. Va ser, a més, el matx del debut en pretemporada de Kregor Hermet i del lleidatà Marc Martí, que es va incorporar ahir i no haurà de tornar a la disciplina del Saragossa.

L’encert exterior va donar al Martorell els primers avantatges (13-6) i Comenge va haver de parar el partit, canviar el quintet i replantejar el posicionament. L’Actel Lleida va pagar al rival amb la mateixa moneda i a base de triples de Karena i Sutina va capgirar el marcador per situar-se amb un 15-21. Marc Martí va començar a entonar-se, es va assolir una màxima de deu punts i el Martorell només va respondre a través d’un Mazaira inspiradíssim (27-33). Encara que els de Comenge van mantenir el ritme anotador, defensivament estan encara verds, molt verds. Amb Mazaira en la mateixa línia, els locals van aconseguir igualar el partit, fins que Mbaye i un triple de Rubín de Celis van tornar la normalitat (46-51). Va aparèixer de nou Martí, secundat per Hermet, i l’Actel Lleida va firmar uns minuts brillants previs al descans, assolint una màxima de 14 punts abans del 48-60.

A la represa, el guió del partit va canviar. Del festival anotador es va passar a un joc més travat i amb un Lleida molt espès en atac, amb 7 punts en els primers 6 minuts. Djukanovic va desembussar aquesta situació amb un triple frontal que repetirà diverses vegades aquesta temporada i els lleidatans van assolir l’últim parcial amb una còmoda diferència d’11 punts (64-75). El Martorell va apretar en l’inici dels últims deu minuts, però l’Actel va sentenciar des de l’exterior, amb triples de Bergadà i Djukanovic. Els barcelonins van intentar frenar l’última empenta lleidatana, però van reaparèixer Mbaye i Karena per ampliar la màxima diferència fins als 16 punts (73-89). Guirao i Mazaira, els més destacats del Martorell, van intentar maquillar el resultat i una esmaixada de Karena va tancar el duel, en què la diferència va ser de 15 punts per a l’Actel (78-93).

Comenge: “El rival ens ha exigit molt i això és bo per a nosaltres” Borja Comenge, tècnic de l’Actel Lleida, va assenyalar després del partit que “el rival ens ha posat en moltes dificultats. Durant el primer període, han estat davant i amb el seu estil de joc, molt obert, ens ha obligat a una defensa un contra un. El partit ha tingut un ritme molt alt i això ens ha beneficiat, perquè així treballem l’aspecte físic. A més, el resultat també ens ha fet treballar en la gestió del matx, una cosa que ens trobarem durant la temporada moltes vegades”. Comenge estava satisfet per la victòria, ja que “la Lliga Catalana és una competició que ens prenem molt seriosament”.