SEGRE

OLIMPISME CORRUPCIÓ

El Brasil investiga una possible compra de vots en l'elecció de Rio 2016

De Nuzman, president del comitè organitzador

Arthur Nuzman arriba a la seu policial per prestar declaració.

Arthur Nuzman arriba a la seu policial per prestar declaració.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia brasilera va confirmar ahir que està dirigint una investigació en relació amb una presumpta trama de compra de vots perquè Rio de Janeiro fos elegida seu olímpica del 2016, votació en la qual va derrotar Madrid.

Segons O Globo, el Ministeri Públic Federal va afirmar ahir que hi ha “forts indicis” que Carlos Arthur Nuzman, president del Comitè Olímpic Brasiler i del Comitè Organitzador dels Jocs 2016, pogués ser el mitjancer en aquesta trama de corrupció, en la qual també apareix el nom de l’empresari Arthur César de Menezes Soares Filho.

Un empresari brasiler va ingressar dos milions d’euros al compte del fill del president de la IAAF

La cadena brasilera va assenyalar que els investigadors van acudir a la casa de Nuzman, així com a les seus del Comitè Olímpic i del Comitè Organitzador. L’operació, sota el nom Joc Brut, es desenvolupa en cooperació internacional amb les autoritats de França i d’Antigua i Barbuda.

D’acord amb les investigacions, Arthur Menezes va utilitzar una societat offshore, Matlock Capital Group, situada a les illes Verges, per transferir dos milions de dòlars al compte de Papa Massata Diack, fill de Lamine Diack, llavors president de la IAAF. Aquest dipòsit es va fer el 29 de setembre del 2009 a Dakar, tres dies abans de l’elecció de la ciutat brasilera, segons va indicar O Globo. El 2 d’octubre, la ciutat brasilera va guanyar en la tercera i definitiva votació a Madrid per 66-32. El mes de març passat, els organitzadors de Rio 2016 van negar que hagués existit una compra de vots per assegurar-se organitzar els Jocs Olímpics, responent així a una informació del diari francès Le Monde en la qual advertia que la justícia francesa estava investigant aquest possible cas de compra de vots.

“Vull creure que vam perdre per decisió lliure de l’assemblea” El president del COE, Alejandro Blanco, va afirmar ahir que vol pensar que si Madrid va perdre la seu davant de Rio va ser perquè l’assemblea del COI ho va decidir lliurement i que se sentiria decebut si no fos així. “Nosaltres vam estar amb les millors candidatures, com va demostrar la comissió d’avaluació del COI, i després vam perdre. Vull pensar que va ser perquè l’assemblea lliurement va decidir que una altra ciutat organitzés els Jocs. Si això no fos així, em sentiria decebut. Però confio plenament en els membres del COI i espero que aquest gran col·lectiu no em defraudi. Estic convençut, convençudíssim, que no són gent corrupta”, va afegir ahir Blanco.

tracking