SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Froome guanya la crono i reforça el lideratge

Contador s’atansa al podi i promet batalla en les cinc etapes restants

Chris Froome, durant la contrarellotge entre el Circuit de Navarra i la ciutat de Logronyo.

Chris Froome, durant la contrarellotge entre el Circuit de Navarra i la ciutat de Logronyo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Chris Froome (Sky) va reforçar el mallot roig de líder de la Vuelta a Espanya a l’imposar-se en la setzena etapa, una contrarellotge individual entre el Circuit de Navarra i Logronyo, amb un recorregut de 40,2 quilòmetres. Froome, que va anar de menys a més, va guanyar amb un temps de 47 minuts, avantatjant en 29 segons l’holandès Wilco Kelderman (Sunweb), en 57 l’italià Vincenzo Nibali i en 59 el rus Ilnur Zakarin (Katusha) i Alberto Contador (Trek).

A la general, Froome segueix al comandament amb Nibali segon a 1.58 minuts i Kelderman tercer a 2.40. Contador, per la seua part, s’atansa al podi passant al cinquè lloc de la general a 4.58.

A falta de cinc etapes per al final, Froome deixa Nibali a dos minuts i Contador veu opcions de podi

Froome va reconèixer sentir “alleujament” al resoldre la contrarellotge d’aquest dimarts, però va assegurar que la Vuelta encara “no ha acabat”. En aquest sentit, el corredor de l’Sky va ser prudent malgrat el minut i 58 segons d’avantatge respecte a Nibali. “La cursa no ha acabat. Hauré de lluitar cada dia. Aquest dimecres serà brutal. Los Machucos serà una guerra”, va sentenciar. D’altra banda, Alberto Contador va prometre batalla en les cinc etapes que queden de la Vuelta a Espanya malgrat trobar-se a 2 minuts i 18 segons del podi, una cosa que no descarta, però que entén que és “complicada” després de la crono d’aquest dimarts. No obstant, i malgrat que és conscient de la dificultat, Contador creu que encara poden canviar moltes coses a la Vuelta. “Encara passaran moltes coses i molts moviments en cursa, segur que Miguel Ángel López (Astana) es mourà i farà que la carrera sigui dura i que canviï”, va preveure. Aquest dimecres que ve es disputarà la dissetena etapa, entre Villadiego i Los Machucos, de 180,5 quilòmetres.

tracking