SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

El belga Armée estrena palmarès

Guanya l’etapa, Froome és més líder i Contador millora

El belga Sander Armée aixeca el braç celebrant la victòria.

El belga Sander Armée aixeca el braç celebrant la victòria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista belga Sander Armée (Lotto Soudal) es va imposar ahir en la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Suances i l’alt de Santo Toribio de Liébana sobre 169 quilòmetres, com a últim supervivent de la fuga, mentre que Chris Froome (Sky) va reforçar el liderat al ser el millor entre els favorits al costat d’Alberto Contador (Trek), que segueix a l’alça.

Armée, el més fort d’una nombrosa escapada que va anar perdent unitats amb el pas dels quilòmetres i les cotes de muntanya, va tirar de plat gran per fondre Aleksei Lutsenko (Astana), segon a mig minut, i per a l’a priori home fort en l’escapada, Julian Alaphilippe (Quick-Step).

Entre els candidats al triomf final, val a destacar l’intent llunyà de Fabio Aru (Astana), que finalment es va cobrar a penes uns segons per la gran ascensió final de Froome, Contador i Michael Woods (Cannondale), que van arribar junts i picant segons a Wilco Kelderman (Sunweb), Ilnur Zakarin (Katusha) i sobretot Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Alberto Contador, que és cinquè a la general, va dir que no tenia pensat moure’s a l’etapa d’ahir, que cal “reservar-se per dissabte” a l’Angliru, en què “a més donen una mica de pluja”, i que veu “bé” Chris Froome.

El corredor madrileny està més a prop del podi, ara a 1’17” de Wilco Kelderman, que és a la tercera posició. Avui divendres la dinovena etapa es disputarà entre Caso i Gijón amb un recorregut total de 149,7 quilòmetres.

tracking