Amb Messi n'hi ha prou

Tres gols del crac argentí sentencien l’Espanyol al Camp Nou i permeten al Barcelona situar-se líder a la Lliga, amb 4 punts d’avantatge sobre el Madrid després d’una nova entrepussada || Piqué i Luis Suárez van arredonir el marcador en els últims minuts

Messi celebra amb Jordi Alba un dels gols que va marcar ahir.

Messi celebra amb Jordi Alba un dels gols que va marcar ahir.EFE

Un triplet de Leo Messi i dos gols més de Gerard Piqué i Luis Suárez van ventilar el derbi contra l’Espanyol (5-0) i van col·locar líder el Barcelona, que ahir va tornar a aprofitar una nova entrepussada del Reial Madrid al Bernabéu. Amb tan sols tres jornades de Lliga disputades, el Barça, que ha firmat un ple de victòries, ja avantatja en 4 punts l’equip de Zidane.

Sota el paraigua de Messi, el nou Barça d’Ernesto Valverde va guanyant temps mentre es troba a si mateix. Ahir, amb el debut de Dembélé a la segona meitat –el fitxatge més car de la història del club–, va fer un petit pas més i es va emportar merescudament un duel que va dominar des de l’inici.

Dembélé, el fitxatge més car de la història del club, va debutar amb el seu nou equip i va jugar 22 minuts

Va sortir el Barça a mossegar a dalt des del primer minut, però sense aconseguir inquietar Pau López. Va haver de ser l’uruguaià Luis Suárez, en un llunyà llançament de falta, qui posés a prova el porter de l’Espanyol, que va aturar sense esforç.

Valverde va tornar a apostar pel 4-3-3, aquesta vegada amb Deulofeu per la dreta, Luis Suárez per l’esquerra i Messi de nou com a fals 9, un recurs amb el qual treu partit, i de quina manera, a tot el talent del crac de Rosario.

Amb Messi liderant per enèsima vegada l’ofensiva blaugrana, el Barcelona va resoldre una primera part que va controlar bé, però en la qual no van abundar les ocasions de gol. L’argentí va inaugurar el marcador, després de rebre, al cor de l’àrea, una bona passada de Rakitic, obrir-se pas entre Hermoso i David López amb un dríbling sec i enviar un obús a l’escaire. Un golàs, encara que en clar fora de joc, que va fer pujar l’1-0 al marcador en el minut 26.

Messi li tornaria el regal a Rakitic poc després, en una combinació entre tots dos que va acabar amb un xut col·locat del croat i una gran estirada de Pau.

Passada la mitja hora, arribaria el segon del 10. Aquesta vegada, el seu soci va ser Jordi Alba, que va combinar amb el davanter argentí en una contra que Messi va convertir en el 2-0, després d’avançar-se a Aarón per rematar al fons de la xarxa des del primer pal i deixar el partit encarrilat.

El segon gol local va espavilar l’Espanyol, que fins llavors havia intentat, sense èxit, atansar-se a la porteria defensada per Ter Stegen.

Els de Sánchez Flores es replegaven bé i intentaven pressionar la sortida del conjunt blaugrana, però, quan aconseguien la possessió, la pilota els durava un tres i no res.

Només algun detall de qualitat de Leo Baptistao i Piatti obligaven a prestar més atenció a la defensa blaugrana. Tot i així, els blanc-i-blaus van estar a punt d’escurçar distàncies en l’única ocasió que van tenir en el primer temps. El mateix Piatti va rematar una pilota morta dins l’àrea que es va estavellar al pal esquerre de Ter Stegen, tres minuts abans d’arribar al descans.

També Piatti tindria la segona de l’Espanyol a l’inici de la segona part, quan va intentar aprofitar un error en un refús de Jordi Alba per sorprendre Ter Stegen amb una vaselina que va sortir fora.

Abans, Luis Suárez havia rematat, d’esperó, una assistència d’Alba després d’una gran jugada de Deulofeu, però l’esfèrica es va estavellar en Pau López.

Una rematada desviada de Messi i una assistència de l’argentí a Sergio Busquets, que, forçat, va rematar alt, confirmaven que el segon acte seria molt més animat que el primer. Umtiti va treure, amb Ter Stegen ja batut, un xut de Leo Baptistao a l’hora de joc.

Però el partit es va acabar definitivament quan Messi va combinar amb Suárez i Jordi Alba abans de rematar ell mateix el 3-0. Amb aquest

hat-trick

, l’argentí ja ha marcat vint gols a l’Espanyol, mentre se situa al capdavant de la classificació del pitxitxi de la Lliga, amb cinc gols en total.

A la recta final, una rematada de cap de Piqué a la sortida d’un córner i un gol a la contra de Luis Suárez després de rebre una assistència del debutant Dembélé –va jugar els vint últims minuts i va donar una assistència– van arredonir la golejada blaugrana.

Ernesto Valverde va dir, després del partit i després de situar-se amb 4 punts de diferència respecte al Madrid, que les distàncies no són significatives, però que prefereix aquesta situació, mentre que va reconèixer que el duel va ser més difícil del que va reflectir el marcador. “Estem a començaments de temporada, les distàncies encara no són significatives, però, a pesar que no ho siguin, és molt millor estar davant que darrere, sens dubte. No sabem què pot passar després. Està començant la temporada i no vol dir res, però tenir avantatge sempre és un pas”. Del partit, va destacar el hat-trick de Messi, el bon partit de Luis Suárez i el debut de Dembélé. “Estem contents per Messi, que ha fet tres gols. Luis Suárez és un complement molt bo, perquè sempre dóna un desmarcatge i es busquen molt entre ells.” Sobre Dembélé, va assegurar que “l’he vist bé, amb desimboltura i atrevint-se a fer coses. Ha donat un gol i tenim grans esperances”.

Per la seua banda, Quique Sánchez Flores va dir que “crec que és massa càstig. Sempre que juguem aquí, és un partit complex, difícil, que s’ha donat en una jornada que no havia de ser vàlida. El resultat és massa voluminós, hem d’aprendre a controlar els resultats. Ens hem de protegir”, va afegir.