CICLISME VUELTA A ESPANYA

Contador s'acomiada en gran

Guanya en el mític l’Angliru després d’una etapa èpica, en la penúltima jornada de la seua carrera esportiva || Chris Froome és el guanyador virtual de la Vuelta a l’entrar a 17 segons del madrileny

El madrileny Alberto Contador besa el trofeu de guanyador de la vintena etapa, en la qual es va imposar al davant de Poels i Froome.EFE

Alberto Contador es va convertir ahir en l’heroi de l’Angliru, punt final de la vintena etapa, en la qual Chris Froome es va proclamar virtual guanyador de la Vuelta. Llàgrimes d’emoció del madrileny, que es retira avui i ho farà amb la victòria al mític cim asturià. “T’imagines mil comiats, però cap com aquest”, va manifestar després de l’etapa. Es va quedar sense podi, però la victòria d’ahir, la sisena a la Vuelta als seus 34 anys, marcarà per sempre l’únic espanyol que ha guanyat les tres grans. El van seguir a la meta, a 17 segons, Wouter Poels i el seu cap, Chris Froome, amb l’ampli somriure del guanyador. Al sisè intent, entrarà avui de roig a Madrid. En la lluita pel podi, Zakarin li va pispar el tercer lloc a Kelderman, mentre que Nibali es va assegurar el segon. Al costat de Froome pujaran al podi a Cibeles. L’emoció de la vintena etapa va anar de menys a més, concentrada en els 45 últims quilòmetres amb tres ports d’entitat. Per començar, la Cobertoria, on el Bahrain de Nibali va tirar al davant a 1:25 del grup en fuga. Pluja a la Cobertoria, sol amb vent en contra a El Cordal, on Pantano, un home de Contador, va marcar el ritme al grup principal. El descens va posar el grup de favorits en fila índia. Amb Marczynski escapat amb 1:40 minuts de renda, va arrancar Contador acompanyat de Pantano i Enric Mas. Era l’inici de l’Angliru, l’ogre de la Vuelta. El madrileny, al costat de Mas, va iniciar el mur amb 40 segons sobre Froome. Fins i tot el sol va sortir per moments en els últims vuit quilòmetres, els més inhumans de l’ascens, just quan Contador va passar Marczynski, acompanyat de Yates, Soler i Bardet, supervivents de la fuga. A Les Cabanes, va tensar Contador. Va aguantar Soler sense aixecar-se de la bici i van claudicar els altres. Preludi d’una altra destralada del madrileny, que es va esfumar a 5,4 del cim. Al darrere, Froome anava al seu ritme, Kelderman no donava la cara en defensa del tercer lloc i Nibali no es movia. Bona perspectiva per a Contador, amb 1:22 d’avantatge a 3,7 quilòmetres de meta, a punt d’arribar a la paret de La Cueñe les Cabres. Amb boira es va passar la pancarta de 2 quilòmetres. Darrere, Froome s’havia desenganxat al costat de Poels. Es va preparar el mallot Contador, ben tancat, va carregar l’arma de guanyar i va disparar a l’aire. Per última vegada.