SEGRE

MOTOCICLISME

Màrquez "tira de gens" i suma la seua quarta victòria de la temporada en MotoGP

Exhibició del pilot de Cervera que torna a comandar el Mundial

Màrquez

Màrquez "tira de gens" i suma la seua quarta victòria de la temporada en MotoGPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot de Cervera Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), més que mai, "va tirar de gens" per aconseguir la seua quarta victòria de la temporada en imposar-se en l’última volta del Gran Premi de San Marino de MotoGP a l’italià Danio Petrucci (Ducati Desmosedici GP17).

El circuit "Marco Simoncelli" de Misano Adriático va haver de rendir-se a l’ambició del campió -al qual un sector del públic va aplaudir quan va caure en els últims entrenaments lliures de la matinal de diumenge mentre ell els va dedicar una "andanada de petons" mentre tornava al seu taller en una moto de l’organització-, que va esperar fins l’última volta per superar Danilo Petrucci, quan la lògica cap a pensar que una segona plaça era millor que el risc d’una caiguda.

Però la competitivitat del pilot de Repsol Honda queda fora de tot dubte i una vegada més va voler lluitar pel màxim, per la victòria, i la va aconseguir d’una manera espectacular, amb un avançament a final de recta al seu rival i diverses derrapades al llarg d’un últim gir que va mantenir tots en un sospir i que li van permetre acumular un avantatge en tan sols un gir de més d’un segon.

Amb aquesta victòria el pilot de Repsol Honda empata al capdavant del campionat amb el pilot italià a 199 punts, mentre que Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), que va ser quart, és tercer a 16 punts d’ambdós. Quan es va apagar el semàfor Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va sortir molt bé però no va poder evitar que li sorprengués el també espanyol Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17), es va col·locar líder de la cursa en la segona corba.

Lorenzo va començar a tirar amb força per intentar escapar-se però rere la seua línia es van col·locar tant Marc Màrquez, que va tenir un primer ensurt en el tercer gir, com Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17), líder en la provisional del mundial.

A poc a poc Jorge Lorenzo va anar obrint buit sobre els seus rivals, més de tres segons en la cinquena volta respecte a Màrquez, que en la sisena va superar l’italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP17), sabedor que en aquestes condicions tenia una gran oportunitat de lluitar per la seua primera victòria de la categoria.

A ritme de volta ràpida Jorge Lorenzo s’estava escapant de tots els seus rivals però en el setè gir, en la sisena corba la seua moto li va llançar pels aires i el va allunyar definitivament de la que podria haver estat la seua primera victòria de la temporada i amb la Ducati.

Aquest accident de Jorge Lorenzo va deixar a Danilo Petrucci líder de la prova, perseguit per Marc Márquez, que va fer alguns gestos al seu taller com perquè preparessin la segona moto, i Andrea Dovizioso, mentre que Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) ja havia perdut, per llavors, gairebé sis segons i el britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) se’n va anar per terra, encara que va poder recuperar la seua moto per continuar en cursa.

Les condicions de la pista eren igual d’extremes que la resta de categories, pel que les caigudes van tornar a ser la nota predominant i als contratemps de Jorge Lorenzo o Cal Crutchlow es van unir els del txec Karel Abraham i el francès Loris Baz, ambdós sobre sengles Ducati Desmosedici GP15 abans d’arribar-se a l’equador de la cursa, prevista a 28 voltes, com també poc després Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16).

Cap dels pilots de cap no volia cometre errors que malmetessin amb la seua posició en el campionat, el que va propiciar que tant Marc Màrquez -segon-, com Andrea Dovizioso -tercer- o Maverick Viñales -quart-, donessin per bons en aquells instants la seua classificació en la prova, a l’espera d’esdeveniments.

Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), que era novè en la catorzena volta, se’n va anar pels terres en el següent i ja no va poder continuar, com tampoc el seu company d’equip, el britànic Sam Lowes, en tant que l’italià Andrea Dovizioso va prendre el camí del seu taller amb problemes en el seu Suzuki GSX RR.

Als tallers van començar a veure’s molts moviments i els mecànics de Repsol Honda i Ducati van ser els primers en preparar les segones motos de Màrquez, Dovizioso i Petrucci, encara que la pista no es trobava encara en condicions com per rodar amb els pneumàtics de sec.

Petrucci va marcar la volta ràpida de cursa en el vintè gir, el mateix en el que Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), un dels aspirants al títol rodava setzè, sense gairebé ritme amb l’asfalt moll, i pràcticament deia amb aquest resultat adéu a les seues possibilitats de ser campió.

Una de tornada més tard, vint-i-unena, Petrucci i Màrquez van tornar a fer volta ràpida, mentre que Andrea Dovizioso va optar per no arriscar més del necessari i va començar a cedir terreny als seus rivals, sense que el líder de la cursa afluixés gens ni mica, que el va fer protagonitzar una altra volta ràpida en la següent i també un gran ensurt que a punt va estar d’enviar-lo a terra.

Des d’allà fins el final la cursa es va convertir en un mà a mà entre Petrucci i Màrquez que es va decantar del costat del de Cervera per la seua ambició i eficàcia en tan adverses condicions, amb Dovizioso tercer, Maverick Viñales quart i l’italià Michelle Pirro (Ducati Desmosedici GP17), cinquè.

Menció especial es mereix el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), que va caure en l’última corba del traçat i encara que la seua moto no va arrencar va decidir empènyer la mateixa fins travessar la línia de meta, exhausta, en quinzena posició, just per darrere de Dani Pedrosa.

Alex Rins va situar el seu Suzuki GSX RR en la novena posició, amb Pol Espargaró (KTM RC 16) onzè, per davant d’Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP16) i no van aconseguir acabar, per caiguda, Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16) i Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17).

tracking