SEGRE

DEPORTES

Pressupost rècord

El Barça anuncia ingressos de 897 milions d’euros, 189 milions més que l’any passat, a causa del traspàs de Neymar || El presentarà a l’Assemblea el 21 o 22 octubre

Messi corre a la recerca de la pilota davant del seu company Rakitic i els jugadors de la Juventus Pjanic i Matuidi.

Messi corre a la recerca de la pilota davant del seu company Rakitic i els jugadors de la Juventus Pjanic i Matuidi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va anunciar ahir un pressupost rècord de 897 milions d’euros per a la temporada 2017-2018, uns ingressos motivats pel pagament de 222 milions procedent del PSG francès, que es va fer càrrec de la clàusula de rescissió de Neymar. La xifra és històrica per al Barça i augmenta en 189 milions el pressupost del curs passat, en el qual l’entitat blaugrana va aconseguir uns beneficis de divuit milions d’euros. El portaveu del club, Josep Vives, no va voler detallar els detalls del pressupost, que se sotmetrà a votació a l’Assemblea de Compromissaris que se celebrarà al Palau Blaugrana el 21 o 22 d’octubre.

Sobre el vot de censura que promouen Agustí Benedito i Lluís Geli, la junta considera que “no es donen les condicions extraordinàries per justificar aquest vot ni des del punt de vista esportiu, ni econòmic ni socialment”. A més, Vives va informar que després de rebre un informe del síndic del soci (defensor del soci) el club ha decidit aplicar “una interpretació més àmplia” en relació amb el còmput dels catorze dies hàbils per reunir les firmes de manera que el termini venç el 27 de setembre a les 23.30 hores i no el 2 d’octubre com entenen els promotors. Preguntat sobre la possibilitat que Benedito presenti les firmes més tard del 27 de setembre, Vives va recordar que aquell dia és “la data límit”.

En un altre ordre de coses, el club no preveu la possibilitat de quedar fora de la Lliga espanyola, en el cas d’una hipotètica independència de Catalunya, tal com va advertir fa uns dies el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas. “El club no contempla aquest escenari. Simplement volem guanyar la Lliga espanyola, estem competint per guanyar-la, com també la Champions”, va comentar Vives.

El portaveu del club blaugrana va assegurar que el Barça no parla de política. “No hem de debatre amb ell [amb Tebas] de política, sinó de futbol, de com millorar la competició, de com ser més competitius, d’això sí. No debatrem de política”, va insistir.

Vives va recordar que la marca Barça, segons el rànquing de la revista Forbes, és la segona amb més valor en Borsa després del Manchester United, que sí que cotitza a la borsa. “La nostra marca és cobejada a tot el món. A qui més hauria d’agradar que això ocorri hauria de ser a l’LFP”, va dir.

Al ser preguntat sobre la postura política del club en el procés català, el portaveu blaugrana va assegurar que el Barça “estarà sempre a favor del que decideixi la majoria del poble de Catalunya”, així com que “sempre s’ha alineat a favor del dret a decidir”.

tracking