SEGRE

POLIESPORTIU ESPORT ADAPTAT

Cent voluntaris ‘especials’

Avui comença la campanya de captació per a Territori Special a la Seu i Andorra, esdeveniment previ als Special Olympics 2018 || La prova tindrà lloc el 21 i 22 d’octubre amb 600 esportistes

La presentació ahir de la campanya de voluntariat en què van interactuar la Seu i Andorra.

La presentació ahir de la campanya de voluntariat en què van interactuar la Seu i Andorra.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui s’inicia una campanya de captació de cent voluntaris per a l’esdeveniment Territori Special, que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella. L’esmentada prova serà el tret de sortida dels Jocs Special Olympics, que se celebraran l’octubre del 2018 a la capital de l’Alt Urgell i al Principat.

La presentació d’aquesta campanya de voluntariat va tenir lloc ahir en roda de premsa simultània des de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el comú d’Andorra la Vella, amb la presència de l’alcalde urgellenc Albert Batalla i la cònsol major andorrana, Conxita Marsol. Anteriorment, es va emetre un vídeo en el qual el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, va animar tothom a afegir-se als dos esdeveniments com a voluntaris, sota el lema “Vine a buscar la teua abraçada”.

Servirà a tall de prova per als Jocs Special Olympics de l’any que ve que es faran a les dos seus

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va destacar el fet que la gent de la ciutat i de la comarca té una excel·lent oportunitat de poder contribuir de manera voluntària a tirar endavant “un esdeveniment social i esportiu de primer ordre”.

En les proves dels Jocs Special Olympics participaran uns 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual arribats de Catalunya i altres països de tot el món. “És per això que és tan necessària la figura del voluntari; la seua importància és comparable amb la figura de l’esportista”, va indicar la tinenta d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives.

Els voluntaris donaran suport a la realització de les activitats esportives i seran també a la zona del village. “L’ajuda en les tasques administratives, de secretaria, acompanyament d’esportistes, logística, control d’accessos o protocol és primordial”, va subratllar Vives, que va fer un paral·lelisme amb el voluntariat dels Jocs del 1992. Una peça clau en la captació de voluntariat és el centre Taller Claror de la Seu d’Urgell, que serà el dipositari legal de les seues dades.

Tant els representants del consistori urgellenc com del Taller Claror van tenir un record especial pel recentment mort Francesc Martínez de Foix, que va ser president de la Federació Catalana d’Esports ACELL.

Inscripcions de voluntaris a partir d’avui i per a majors de 16 anysA partir d’avui ja es poden formalitzar les inscripcions per formar part de l’equip de voluntaris de Territori Special, així com també dels pròxims Jocs Special Olympics. L’únic requisit que es demana és que siguin majors de 16 anys.

tracking