SEGRE

DEPORTES

Barça i Lleida, amb el Govern

Nombrosos clubs i esportistes es pronuncien en defensa de la Generalitat, la llibertat d’expressió i el dret a decidir || L’equip lleidatà jugarà diumenge amb la samarreta de la senyera

Leo Messi continua batent rècords amb la samarreta del FC Barcelona.

Leo Messi continua batent rècords amb la samarreta del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona i el Lleida Esportiu van ser dos dels clubs esportius que ahir es van posicionar en defensa del Govern, després dels registres i detencions practicats per la Guàrdia Civil.

El Lleida va fer públic un comunicat en el qual deia que “davant dels fets ocorreguts en el dia d’avui en relació amb la situació política que travessa Catalunya en aquests moments, el Lleida Esportiu condemna qualsevol acte que pugui comprometre l’exercici de drets civils bàsics com són la llibertat d’expressió o el dret a decidir dels ciutadans. En aquest sentit, el Lleida Esportiu manifesta públicament el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que treballen dia a dia per garantir aquests drets”.

Davant l’Eibar és el cinquè cop que el davanter argentí marca quatre gols i una vegada en va fer 5

El Barça, per la seua part, en el seu va recordar que el club és “fidel al seu compromís històric amb la defensa del país, de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir, condemna qualsevol acció que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets”.

No van ser els únics. També es van posicionar l’Handbol Pardinyes i l’AE Sedis Bàsquet de la Seu d’Urgell, a banda de la Federació Catalana de Futbol, el Reus, el Llagostera, el Girona de bàsquet femení, la Unió Esportiva Santboiana, CN Sabadell, CN Mataró i la Unió de Federacions (UFEC), tots compartint el lema Això no és un Joc!.

Entre els esportistes, es van posicionar en xarxes socials el jugador del Força Lleida Miki Feliu, Kilian Jornet, Laura Orgué, Núria Picas i el jugador d’handbol Víctor Tomàs.

Amb la senyera

El Lleida, a més, jugarà aquest diumenge al Camp d’Esports, davant de l’Atlètic Saguntí, amb la samarreta de la senyera. Així ho va comunicar ahir al departament de Competició de la Federació Espanyola i al club valencià. “Per la present, els comuniquem que en el partit de la Jornada 6 del campionat de la Segona divisió B Grup 3 que se celebrarà diumenge vinent... el Lleida Esportiu vestirà un equipament de joc que es compon de samarreta groga amb franges verticals roges, pantalons negres i mitges negres”. El club va encarregar ahir a la firma Joma 25 equipaments amb els logos de l’actual temporada”.

El club també posarà avui en marxa la campanya de venda anticipada de 4.000 entrades per al partit Copa. Avui i demà només per a abonats. L’horari serà de 16.30 a 20.30.

Messi suma 9 gols i firma el seu millor inici golejador a la Lliga Després dels quatre gols que va marcar dimarts davant de l’Eibar (6-1), Leo Messi ha firmat l’enèsima marca anotadora. Van ser els seus gols número 299, 300, 301 i 302 al Camp Nou i suposen el seu millor inici golejador a la Lliga. Després de les cinc primeres jornades del campionat, el davanter argentí suma 9 gols i lidera de llarg el pitxitxi. Supera amb aquest registre els 8 gols que va marcar després de les cinc primeres jornades la temporada 2011-12, la que va acabar amb 50 gols seus a la Lliga i 73 en el global de la temporada. Amb aquests quatre gols, a més, en totalitza ja 358 a la Lliga i supera un altre dels mites golejadors continentals, l’anglès Jimmy Graves, que entre els anys 1957 i 1971, en va anotar 357 (Chelsea 1957-61, Tottenham 1961-70 i West Ham 1969-71). A nivell de grans lligues europees, Messi ja només té davant l’alemany Gerd Torpede Müller, que entre el 1965 i el 1979 va marcar 365 gols amb el Bayern de Munic. Si manté aquest ritme, el de Rosario el superarà aquesta mateixa temporada, ja que només necessita marcar 8 gols més. A més, el pòquer de gols davant de l’Eibar és el cinquè que aconsegueix, a banda d’un repòquer davant del Bayer Leverkusen a la Champions de la temporada 2011-12. La primera vegada que Messi va marcar quatre gols en un partit va ser el 6 d’abril del 2010, en la victòria per 4-1 sobre l’Arsenal en el partit de tornada de quarts de la Champions. Aquell dia va entrar en el Top Ten dels golejadors històrics del club. Va repetir davant de València, Espanyol i Osasuna. Messi també és candidat al millor equip FIFA FIFPro al costat d’Alba, Mascherano, Piqué, Umtiti, Busquets, Iniesta i Luis Suárez.

tracking