SEGRE

DEPORTES

Tir amb arc per a dones i com a teràpia de salut

Un total de 31 dones, algunes amb limfoedema, s’atansen a aquest esport || Tercer any que el Club Tir amb Arc Lleida ho organitza

Un grup de dones practicant ahir el tir amb arc amb l’ajuda d’entrenadors del club.

Un grup de dones practicant ahir el tir amb arc amb l’ajuda d’entrenadors del club.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 31 dones de totes les edats, des dels 7 anys fins a més de 60, van participar ahir en la jornada de tir amb arc en femení, que complia la seua tercera edició, organitzada pel Club Tir amb Arc Lleida en col·laboració amb Dona Balàfia i l’Associació Limfelleida.

Aquesta jornada, que pretén atansar l’esport del tir amb arc al públic femení, va tenir lloc al pavelló municipal Juanjo Garra i va ser qualificada per Simeó Fuentes, president del Club Tir amb Arc Lleida, com “la més exitosa” de les que han organitzat.

En aquesta edició, a més, gràcies a la col·laboració amb Limfelleida, algunes de les dones que s’hi van atansar a provar el tir amb arc eren afectades per la malaltia denominada limfoedema. El limfoedema és un augment de volum crònic de les extremitats del cos, tant superiors com inferiors, a causa del mal funcionament del sistema limfàtic.

“Som un club amb tan sols dos anys de vida i es va crear amb voluntat de ser una entitat formativa. Per això, posem especial èmfasi en la promoció d’aquest esport entre els nens, les dones i persones amb algun tipus de patologia o discapacitat”, va explicar Simeó Fuentes. “En el cas dels afectats per limfoedema, hi ha estudis mèdics que proven que practicar el tir amb arc ajuda i beneficia aquestes persones”, va afegir el president del Club Tir amb Arc Lleida.

tracking