FUTBOL PRIMERA CATALANA

Primer triomf a casa

Després de dos empats consecutius, l’Alpicat torna al camí de la victòria i encara no ha perdut || Els gols de Juanjo i Vendrell a la primera part i saber patir al final, les claus del partit

Dos jugadors de l’Alpicat pugnen amb la pilota davant d’un del Valls en una de les jugades del partit d’ahir.ÁREA 11

Una gran primera part va permetre sumar tres punts més a un Alpicat que ja n’acumula vuit i es manté invicte a la zona noble de la classificació. A pesar dels gols de Juanjo i Vendrell, la segona part no va ser bona per a un Alpicat que va haver de patir després del 2-1 veient com el Valls xutava en dos ocasions a la fusta. Però, al final, victòria i celebració a Alpicat.

El partit va començar amb un Alpicat molt seriós i buscant sempre la porteria del Valls. Vendrell va avisar en els primers minuts amb dos clares ocasions davant de la porteria visitant que haurien pogut inaugurar el marcador. En el minut 12, va ser Xavi Gomà qui va estar a punt de marcar des de la frontal i, en l’ocasió següent, va arribar l’1-0. Caste va driblar el seu marcador i va centrar al segon pal perquè Juanjo marqués a pler el gol que inaugurava el marcador. Per contra, la primera ocasió del Valls no va arribar fins al minut 24, arran d’un córner. Però l’Alpicat no es va acovardir i a la mitja hora de joc va tornar a estar a prop del gol. De nou, Caste se’n va anar de la defensa i el seu xut va obligar Jordi a lluir-se. Els locals eren superiors, les ocasions se succeïen i, abans que arribés el 2-0, Xavi Gomà va estar a punt de marcar arran d’una gran centrada de Vendrell. I, just abans del descans, va arribar el gol. En aquesta ocasió, va centrar Xavi Gomà perquè Vendrell marqués sense oposició (2-0).

El pas pels vestidors no va semblar que canviés el partit. Tot just començar el segon acte, Vendrell va estar a punt de marcar el tercer i només una nova intervenció del porter visitant, Jordi, ho va impedir. A partir d’aquell moment, el partit va canviar. El Valls, que havia introduït tres canvis durant el descans, es va apropiar del control de la pilota i va passar a dominar un Alpicat mancat de físic. Van avisar els visitants en el minut 57 amb una gran ocasió que va desbaratar Joel. Tan sols un minut després, va ser el local Juanjo qui va treure la pilota de la línia després de diferents rebutjos en un córner. I fins i tot va tenir el Valls una ocasió abans del penal que retallaria distàncies. Botero va disparar al travesser i, en la jugada següent, es va assenyalar un penal davant del qual no va poder fer res Joel (2-1).

Faltaven 25 minuts i l’Alpicat patia un setge. El mateix autor del gol del Valls va estavellar una altra pilota al pal abans que l’Alpicat reconduís la situació. Un parell de contraatacs locals sense gaire perill van allunyar el Valls de la porteria defensada per Joel. L’Alpicat es va estirar una mica i, malgrat que els visitants van buscar l’empat fins al final, els de roig van saber resistir. Fins i tot després que Juanan fos expulsat amb vermella directa al minut 88. Així, jugant només amb deu, tocats físicament i sense el control de l’esfèrica, van aguantar estoicament els locals per aconseguir la primera victòria a casa. La segona d’un campionat en el qual encara no han perdut i en què ara mateix són tercers.

“Hem sabut aguantar fins al final del partit”

El tècnic de l’Alpicat, Jordi López, va valorar el partit del seu equip i va dir que “hem sabut aguantar fins al final”. López es va mostrar molt content per la victòria del seu conjunt i va resumir d’aquesta manera el partit: “La veritat és que la primera part ha estat nostra, no ens han creat gaire perill i nosaltres hem tingut diverses ocasions. Abans del descans, ens hem posat 2-0 i, al final, a la segona part, hem sabut patir. El Valls ha tingut el control, però nosaltres hauríem pogut sentenciar amb algun dels contraatacs que hem aconseguit fer. L’equip estava tocat físicament a la segona part, però la renda de la bona primera part que hem fet ens ha donat aquests tres punts importantíssims”.