SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

La Federació prohibeix al Lleida jugar amb la senyera

La Federació Espanyola prohibeix al Lleida jugar amb la samarreta de la senyera sota amenaça de suspendre el partit || L’equip, sense merèixer-ho, perd davant de l’At. Saguntí el primer encontre de la temporada

Els jugadors del Lleida es van posar la samarreta ‘prohibida’ una vegada finalitzat el partit i es van dirigir a la zona de Gol Nord per saludar els aficionats.

Els jugadors del Lleida es van posar la samarreta ‘prohibida’ una vegada finalitzat el partit i es van dirigir a la zona de Gol Nord per saludar els aficionats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tensa situació política que es viu al país, amb un Govern espanyol que sembla capaç de tot per tal d’impedir que els ciutadans dipositin un vot en una urna diumenge vinent, va tenir ahir el seu propi capítol al Camp d’Esports, on es va viure un autèntic esperpent. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF), apel·lant únicament a l’“ordeno y mando”, va prohibir al Lleida que jugués davant de l’At. Saguntí amb la samarreta amb els colors de la senyera, sota amenaça de suspendre el partit.

Una samarreta amb la qual el Lleida, per exemple, ja va jugar fa cinc anys al Camp d’Esports davant de l’Eibar, o amb què va jugar un partit de Copa del Rei a l’estadi del Betis, o un matx de play-off a la Ciudad Deportiva del Reial Madrid, ahir no podia utilitzar-se. El Lleida havia comunicat a la Federació i al rival que usaria aquesta indumentària i a pocs minuts de començar el partit, l’àrbitre els va comunicar que ho tenien prohibit. A més, l’equip va perdre 0-1 davant de l’Atlètic Saguntí, el primer que perd aquesta temporada, amb la qual cosa va patir una doble derrota.

El Lleida va emetre un comunicat dimecres passat, com molts altres clubs i entitats esportives catalanes, coincidint amb els registres de la Guàrdia Civil en organismes de la Generalitat i la detenció de càrrecs públics, en el qual condemnava “qualsevol acte que pugui comprometre l’exercici de drets civils bàsics com són la llibertat d’expressió o el dret a decidir dels ciutadans” i va fer públic que aquest diumenge jugaria amb la samarreta de la senyera.

Pocs minuts abans de començar el partit va redactar un altre comunicat, en el qual explicava que el triplet arbitral els prohibia jugar amb la samarreta de la senyera “per ordre de l’RFEF, amb l’advertència que si en fem cas omís no es disputarà el partit”. Davant d’aquesta situació, i tenint en compte que el Saguntí únicament havia portat una sola equipació, amb la samarreta roja, va haver de jugar amb l’habitual blava.

El públic, davant d’aquesta absurda situació, la de prohibir l’ús d’una samarreta, va xiular a l’àrbitre a cada entrada i sortida de la gespa i es van sentir, més que mai, crits d’“independència” i “votarem, votarem”.

Quant al matx, Gerard Albadalejo va tornar a fer diversos canvis l’onze, entre ells el porter, jugant Oliveros en lloc de Diego Rivas i, encara que va tenir la possessió de la pilota i el control del partit, es va trobar amb una inesperada i immerescuda derrota. Va sentenciar el duel un gol d’Álex Felip en el minut 73, aprofitant un desajust defensiu.

El Lleida havia tingut ocasions per marcar però, fins i tot amb el 0-1, Moustapha va tenir l’empat en el 86, amb una rematada que va salvar Lluna i la va tenir també Nierga en el 93, però la pilota va sortir fora.

Els jugadors del Lleida es van posar la samarreta ‘prohibida’ una vegada finalitzat el partit i es van dirigir a la zona de Gol Nord per saludar els aficionats.

Els jugadors del Lleida es van posar la samarreta ‘prohibida’ una vegada finalitzat el partit i es van dirigir a la zona de Gol Nord per saludar els aficionats.AMADO FORROLLA

tracking