SEGRE

motociclisme

Màrquez pren la davantera

Suma la cinquena victòria per situar-se líder en solitari del Mundial amb 16 punts sobre Dovizioso i 28 sobre Viñales || Pedrosa i Lorenzo, al podi

Marc va anar a la grada on hi havia l’afició del seu fan club per celebrar-ho.

Marc va anar a la grada on hi havia l’afició del seu fan club per celebrar-ho.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va aconseguir ahir la cinquena victòria de la temporada, la segona de forma consecutiva, a l’imposar-se en el Gran Premi d’Aragó de MotoGP, un triomf que li permet situar-se de nou en solitari al capdavant del Mundial i amb un avantatge substancial sobre els rivals més directes pel títol. L’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) i el gironí Maverick Viñales (Yamaha YZR M1) van quedar endarrerits a la setena i la quarta posicions, respectivament, i van cedir un terreny important en la lluita pel títol, en què ara es troben a 16 i 28 punts del pilot de Cervera.

El podi el van completar els seus company Dani Pedrosa i el balear Jorge Lorenzo, mentre que l’italià Valentino Rossi va aconseguir acabar en una més que meritòria cinquena plaça quan ha tornat a la competició a penes 24 dies després de trencar-se la tíbia i el peroné de la cama dreta mentre practicava enduro.

L’italià, que va tornar 24 dies després de la lesió, va aguantar al capdavant i va firmar un gran cinquè lloc

Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17) va sortir com una exhalació, com també Dovizioso, que va passar de la setena a la quarta plaça en només un parell de revolts, just darrere dels dos pilots de Yamaha. Darrere seu, enganxat a Dovizioso, es va situar Màrquez, que va guanyar una posició al colar-se Viñales en un revolt.

El balear va intentar tirar per obrir forat i fer la carrera que més li agrada, en solitari i marcant un fort ritme, però no ho va aconseguir. En el segon gir, tant Lorenzo com Rossi van marcar les primeres voltes ràpides, però ni un ni l’altre van aconseguir distanciar-se de la resta. Màrquez i Viñales van ser els següents a marcar volta ràpida en el tercer gir, en el qual ja es podia definir un petit buit entre el quartet integrat per Lorenzo, Rossi, Dovizioso i Màrquez, amb un nombrós grup més enrere, a tres segons, encapçalat per Viñales i Pedrosa. El lleidatà va superar Dovizioso en el sisè gir per col·locar-se tercer i atansar-se al seu acèrrim rival, dins i fora de la pista, malgrat la concòrdia que sembla regnar entre tots dos, Rossi.

En el novè, en el revolt dotze, el mateix on va caure durant els entrenaments oficials, Màrquez va intentar superar tant Rossi com Lorenzo, però es va passar de frenada estrepitosament i va tornar a la pista a la tercera posició en la qual es trobava, encara que no va poder evitar que el tornés a superar Dovizioso, mentre que darrere a poc a poc anava recuperant terreny Viñales, seguit com la seua ombra per Pedrosa.

No va desistir Marc en el seu afany i poc després va superar de nou el seu màxim rival en el Mundial, per fer el mateix amb Rossi a l’entrada a la recta de meta per iniciar la dotzena volta, tot i que encara amb onze voltes davant.

Rossi no va poder tornar l’atac i es va embrancar en una altra lluita per la tercera plaça amb Dovi, mentre que Màrquez se n’anava rere el rebuf de Lorenzo. Una mica més enrere Viñales i Pedrosa, que poc després va avançar el de Yamaha, comandaven un quartet en el qual es trobaven també Aleix Espargaró i Álvaro Bautista. A set voltes del final es va produir l’avançament de Màrquez a Lorenzo, que va intentar, sense èxit, defensar la primera plaça. Darrere, Pedrosa feia el mateix amb Rossi, relegat a la quarta plaça i perdent força a poc a poc. Il Dottore va aguantar el ritme dels de davant durant més de la meitat de la carrera, si bé en el tram final no va poder evitar que l’assolissin Dovizioso, Viñales i fins i tot Aleix Espargaró, que es va colar en un revolt una mica després, i Bautista.

Màrquez va consolidar la primera plaça, amb Lorenzo i Pedrosa no gaire lluny, mentre Rossi es va conjurar per intentar defensar la quarta plaça dels atacs de Viñales, que el va avançar al principi de la vint-i-unena volta, Dovizioso, Bautista i Espargaró, que va arribar novament fins a ells. En les voltes finals, Lorenzo no va poder resistir l’atac de Pedrosa, que va intentar atansar-se, sense èxit, al seu company a l’equip i es va haver de conformar amb la segona plaça.

La quarta posició va ser per a Viñales, que va perdre una gran oportunitat de reduir distàncies, amb el seu company Rossi darrere seu, després d’aguantar els atacs d’Aleix Espargaró, que va firmar el millor resultat per a l’Aprilia RS-GP, davant d’Andrea Dovizioso. Bautista va ser setè amb Pol Espargaró i la seua KTM RC 16 desè.

Marc va anar a la grada on hi havia l’afició del seu fan club per celebrar-ho.

Marc va anar a la grada on hi havia l’afició del seu fan club per celebrar-ho.REPSOL MEDIA

tracking