SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Lleida obre el Mundial de piragüisme

Els sis palistes lleidatans debuten avui en les proves per equips d’eslàlom i de descens || Demà es disputaran les primeres eliminatòries individuals

La delegació espanyola, amb els sis lleidatans que participaran en el Mundial de Pau.

La delegació espanyola, amb els sis lleidatans que participaran en el Mundial de Pau.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sis palistes lleidatans presents en el Mundial d’eslàlom i de descens, que es disputa a la ciutat francesa de Pau fins diumenge, debuten avui en competició amb les proves per equips, en les quals parteixen amb opcions de medalla després del nivell que van demostrar en l’última cita de la Copa del Món de la Seu d’Urgell. D’altra banda, a partir de demà, començaran les eliminatòries de les proves individuals, en les quals també hi haurà els sis lleidatans.

Avui, a les 09.00, es disputarà la final per equips en C1 masculí, on Miquel Travé i Dani Marzo formaran el trio de la selecció estatal al costat del basc Ander Elosegui. A diferència de fa dos anys a Londres, seran dos els lleidatans que acompanyaran Elosegui, que l’any 2015 va formar equip amb Jordi Domenjó i Jon Erguin. Seguidament, es disputaran les finals de K1 femení, en què la urgellenca Marta Martínez forma patrulla amb Maialen Chourraut, establerta a la Seu des de fa diversos anys, i la també basca Irati Goikoetxea. En aquesta categoria, repeteixen les tres representants del 2015. Després serà el torn del K1 masculí, l’única especialitat en la qual no hi haurà un palista lleidatà. En aquest cas, l’equip estatal estarà format per Samuel Hernanz, Joan Crespo i David Llorente. Finalment, les lleidatanes Núria Vilarrubla i Annebel van der Knijff participaran en la prova per equips de C1 femení al costat de la basca Klara Olazabal. Aquesta serà una de les cartes més importants de la competició d’avui, ja que el nombre de participants és més reduït que en la resta de les proves i el nivell demostrat per les tres palistes a la Seu convida a l’optimisme.

El palista de Ponts afrontarà les proves d’eslàlom al matí i la de descens, a la tarda, amb Jesús Pérez

A partir de les 14.15, arrancarà la competició per equips en l’especialitat de descens, en la qual tornarà a haver-hi representació lleidatana. Dani Marzo, que al matí haurà competit en la prova per equips de C1, formarà parella amb Jesús Pérez per afrontar la prova de C2. Els palistes de Ponts i Organyà van ser a prop de deixar l’elit després de quedar-se a les portes de Rio 2016, però tornen aquesta vegada en el descens.

tracking