SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

El futbol base de Lleida comença el cap de setmana la temporada amb prop de 700 noves fitxes

Lleida té aquesta temporada tres grups més que la passada i més de 700 fitxes noves, sobretot entre alevins i debutants || Es tracta de la demarcació amb més creixement a tot el futbol català

Imatge d’un partit de la Copa Atlas Energia, que es disputa en les categories alevina i benjamina.

Imatge d’un partit de la Copa Atlas Energia, que es disputa en les categories alevina i benjamina.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol base lleidatà, que inicia la competició en la gran majoria de les categories aquest cap de setmana, ha fet enguany un nou salt quantitatiu i també qualitatiu pel que fa al nombre de jugadors competint, ja que s’ha produït aquesta temporada un increment de tres grups més i més de set-centes fitxes noves, cosa que afecta totes les categories, però, sobretot, les de menys edat, entre alevins i debutants. Sumant els equips sèniors de Segona, Tercera i Quarta Catalana i la resta de les categories del futbol base provincial, hi ha un total de 552 equips pels 501 de la temporada passada. Així, és la demarcació amb més creixement a tot el futbol català.

LES DADES

  • 3 grups nous. Aquesta temporada hi haurà tres grups més en el futbol base, a les categories cadet, alevina i debutants.
  • 51 equips més. Comptant el futbol amateur, aquesta temporada hi ha 51 equips més que la campanya passada a la demarcació de Lleida

Per categories, l’increment més gran s’ha produït en la categoria benjamina, amb tretze nous equips. A continuació, la segueixen les categories alevina i debutants, amb nou equips més que la temporada passada i una dada afegida, que és que s’ha creat un grup més en cadascuna d’aquestes edats. En infantils i juvenils, l’increment ha estat de vuit equips més a cada categoria, mentre que en cadets són cinc els equips nous i s’ha produït una reestructuració que ha donat lloc a la creació d’un grup més, que se suma als tres que ja hi havia.

La categoria que ha tingut un creixement més gran és la benjamina amb tretze nous equips

Finalment, la categoria prebenjamina és l’única que no ha vist incrementat el nombre d’equips, sinó que en té un menys que la temporada passada, la qual cosa no representa una dada significativa i és l’excepció a l’increment general de fitxes. “Estem molt contents, perquè estem creixent per baix. En la categoria debutants, per exemple, vam començar amb dos grups, de la mateixa manera que Barcelona, i ja en tenim tres. Per cert, vull dir que, en la categoria dels més petits, els arbitratges són gratuïts”, va assenyalar el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat territorial, Jordi Terés.

Inscripció obligada de sub-23 perquè no ‘caigui’ el futbol amateur Si bé el futbol base va in crescendo, l’amateur, en canvi, ha registrat un notable descens d’equips durant l’última dècada i aquesta temporada són setanta-quatre els federats a Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana. Això suposa més d’un 15% menys que en el curs 2007-2008, quan es va arribar a la xifra de noranta. Per això, aquest any el reglament obliga a inscriure un mínim de sis futbolistes menors de 23 anys a Primera i Segona Catalana, i almenys quatre a Tercera i Quarta Catalana perquè els que acaben de juvenil puguin seguir jugant.

tracking