SEGRE

CICLISME CARRERES POPULARS

La Transiscar celebra les noces de plata amb rècord

La prova de BTT d’Agramunt frega els 800 ciclistes, gairebé 200 més que el 2016

La prova, presentada ahir a la Diputació, arriba aquest diumenge a la vint-i-cinquena edició.

La prova, presentada ahir a la Diputació, arriba aquest diumenge a la vint-i-cinquena edició.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Transiscar, la Volta de BTT del Torró d’Agramunt, celebrarà aquest diumenge les noces de plata batent rècords. A quatre dies de la seua celebració, el Club Ciclista Agramunt està a punt d’assolir els 800 participants, gairebé 200 més dels que van prendre part en l’edició passada, la majoria vinguts de Lleida, Aragó i Andorra. En aquesta vint-i-cinquena edició, l’organització ha volgut girar la vista enrere per rememorar la història de la prova, i per a això ha recuperat un dels circuits amb què va començar, el de 20 quilòmetres, més popular i reservat a totes les edats.

La Transiscar 2017, que figura dins dels actes de la Fira del Torró d’Agramunt, comptarà amb tres traçats més, cada un de diferent dificultat. Al marge del circuit de 20 quilòmetres i 350 metres de desnivell, els participants podran elegir-ne un altre de 40 km i 570 m de desnivell positiu, un tercer de 60 km i 1.250 m una mica més exigent i el més dur, de 80 km i 1.600 metres per a especialistes. La prova, que no és competitiva, es desenvoluparà per les poblacions d’Agramunt, que acollirà la sortida i arribada, Artesa de Segre, Ponts i Guissona, amb el bosc del Siscar (paratge que dóna nom a la carrera) com a principal atracció. No obstant, els quatre recorreguts es mantindran en secret fins al mateix dia de la competició.

Els participants podran elegir entre quatre traçats, de 20, 40, 60 i 80 km, en funció de la dificultat

El CC Agramunt comptarà amb un equip organitzatiu de gairebé 150 voluntaris i un altre dispositiu de seguretat amb una quarantena de membres més, entre metges, sanitaris i bombers, principalment, així com deu vehicles medicalitzats.

Arnau Solé, ciclista en actiu i membre de l’organització, va explicar en la presentació celebrada ahir a la Diputació que també s’estrenarà la prova denominada Eliminator, que consisteix que els quinze primers de cada circuit es vagin eliminant entre si en un traçat d’uns 500 metres situat al punt d’arribada.

tracking