SEGRE

POLÍTICA CONFLICTE CATALUNYA-ESPANYA

L'esport demana diàleg

El president del Barça, Iniesta i Rafa Nadal reclamen que parlin els governs català i espanyol i que hi hagi una “solució política i pacífica” || El club blaugrana s’ha ofert com a mediador

L’esport demana diàleg

L’esport demana diàlegEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dirigents i figures de l’esport com el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el futbolista del Barça, Andrés Iniesta; i el tenista Rafa Nadal van demanar ahir “diàleg” i una “solució pacífica” per al conflicte entre Catalunya i Espanya (més informació a la pàgina 4). Bartomeu va assegurar en nom del club que volen construir ponts de “diàleg, respecte i esport” per poder arribar pacíficament a una solució “política” per a la situació que viu actualment Catalunya des del “màxim respecte” a la voluntat majoritària dels ciutadans catalans.

“Som més que un club. I, per això, hem de donar suport a la nostra gent en circumstàncies tan difícils. En conseqüència ens hem adherit a la Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació, impulsada per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona”, va recordar Bartomeu.

Tota ajuda és benvinguda però és la gent a qui hem votat la que ha d’arribar a acords

“Parlant s’entén la gent. El FC Barcelona també exigeix respecte a la lliure expressió dels ciutadans de Catalunya”, va explicar. També va dir que competir i intentar guanyar serà la millor manera que el FC Barcelona expliqui al món la realitat que viu Catalunya, així com renovar el seu compromís amb la societat catalana i les seues llibertats, un compromís a què el Barça “ha estat fidel en els seus 118 anys d’història”.

Per la seua part, el capità blaugrana Andrés Iniesta es va afegir, a través d’un missatge publicat a Facebook, a les peticions de diàleg. “Mai ho he fet ni ho faré, valorar públicament situacions tan complexes i amb sentiments tan diversos, però aquesta situació que vivim actualment és excepcional i una cosa sí que tinc clara: abans que ens fem més mal, dialoguin, els responsables de tot dialoguin. Facin-ho per tots nosaltres. Mereixem viure en pau”, va expressar el jugador.

Rafa Nadal, que dilluns va dir que “em van venir ganes de plorar” per l’ocorregut l’1-O i va expressar el seu desig que Catalunya i Espanya segueixin unides, va assenyalar ahir a Pequín, on va guanyar el seu partit i va passar a quarts, que “tota l’ajuda és benvinguda”, amb referència a la mediació del FC Barcelona, però que “és la gent a qui hem votat la que ha d’arribar a acords”, va assenyalar.

L’esport demana diàleg

L’esport demana diàlegEFE

tracking