Bitllet per al Mundial

La victòria de la selecció espanyola contra Albània, unida a l’empat d’Itàlia i Macedònia, dóna als de Lopetegui la classificació directa per a Rússia || La Roja va sentenciar a la primera mitja hora

Isco Alarcón, envoltat de diversos jugadors albanesos, va tornar a fer un gran partit.EFE

Espanya en va tenir prou amb 45 minuts de brillant joc i gols davant d’Albània, que va superar per 3-0, per emportar-se la victòria i aconseguir matemàticament la classificació per al Mundial de Rússia, després de l’empat d’Itàlia davant de Macedònia. El combinat de Julen Lopetegui va desplegar un joc per moments espectacular en el primer temps, encara que es va relaxar en el segon, en què Albània, que va plantar cara tot el partit, va merèixer almenys un gol.

Albània va saltar amb molta personalitat a la gespa del Rico Pérez i va buscar als primers minuts possessions llargues i per pressionar amb força la sortida de pilota de l’equip espanyol. Malgrat l’ímpetu dels albanesos, la qualitat dels jugadors espanyols feia que cada aproximació a l’àrea rival portés perill. Thiago va agafar el timó de l’equip, mentre que les entremaliadures d’Isco i Silva sembraven el pànic en la defensa albanesa.

Rodrigo, la sorprenent aposta de Lopetegui com a referent en punta, va malgastar les dos primeres ocasions clares d’Espanya, però el valencianista es va reivindicar en la tercera que va tenir, després d’un control orientat amb el pit que va rematar sense deixar caure la pilota i va marcar l’1-0. El gol va desencadenar la fantasia del joc espanyol, amb un Isco espectacular, i en tan sols onze minuts va deixar el partit vist per a sentència. El segon gol va arribar després d’una preciosa jugada combinativa que va ser una mostra perfecta del joc d’Espanya, amb el qual després de divuit tocs, Isco va aprofitar una passada interior de Koke per marcar. Albània no es resignava a la seua sort i hauria pogut retallar diferències en un cop de cap al travesser de Llullaku, el seu jugador més incisiu, però en la jugada següent va arribar el cop definitiu per a la selecció que dirigeix Christian Panucci.

En ple festival de joc espanyol, una cavalcada plena de força del debutant Odriozola va acabar amb una centrada al cor de l’àrea d’Albània, que Thiago va rematar de cap per fer pujar el tercer gol al marcador quan encara no s’havia complert la mitja hora. Espanya va aixecar el peu de l’accelerador en el tram final del primer temps. En l’última acció de la primera part, un clamorós error de Piqué no va ser aprofitat per Albània per poder marxar almenys amb un gol al descans. A la represa, Espanya va posar setge a l’àrea albanesa, però la falta d’encert en la rematada li va privar d’ampliar la golejada. Amb el pas dels minuts, el doble canvi introduït per Panucci va començar a fer efecte i per moments va ser Albània la que dominava i s’atansava amb cert perill. La relaxació d’Espanya va envalentir Albània. Sadiku va rematar de cap al pal al minut 70 i cinc minuts després va ser De Gea qui va evitar el gol.

Més xiulades que aplaudiments de nou per a Piqué Malgrat les explicacions de Piqué, en què fins i tot va dir que no és independentista, el seu posicionament a favor del dret a decidir sembla haver estat definitiu perquè l’afició espanyola hagi situat el blaugrana a la diana. Des del primer minut, la majoria va anar en contra seu. Cada cop que tocava la pilota, les xiulades des de la grada es van deixar notar, fins i tot en la retransmissió televisiva. Alguns espectadors intentaven aplaudir, però les xiulades van guanyar. La situació va semblar afectar el futbolista, que va cometre algun error poc habitual en ell. Va veure fins i tot una targeta groga que li impedirà jugar l’últim partit a Israel i Lopetegui va optar per substituir-lo abans de temps.