Els jugadors de l’EFAC Almacelles van protestar a la col·legiada el penal que, al final, els costaria els tres punts.ÁREA 11

Els descomptes frenen la ratxa immaculada de l’EFAC Almacelles en aquesta arrancada de campionat. Els pupils de Pablo Petreñas van cedir davant del Tortosa la primera derrota de la temporada en un partit dominat durant 88 minuts. A l’afegit, els locals van deixar amb la mel als llavis els roig-i-negres (3-2).

El cert és que el partit se li va posar de cara a l’Almacelles molt aviat. Jordi Martí, fidel a la cita amb el gol, va obrir el marcador per als seus als set minuts de joc (0-1). Els lleidatans van passar a dominar davant d’un Tortosa que va demostrar al principi no trobar-se gens còmode lluny del seu estadi, ja que han jugat diversos partits a Bítem per obres i canvi de gespa. Els locals van intentar replicar amb la seua millor arma: la pilota aturada. Ike a punt va estar d’empatar amb un gol olímpic que va salvar in extremis Jordi Chiné. L’EFAC Almacelles portava el pes del duel però no arribava amb claredat a la porteria local. En aquest equilibri constant, el Tortosa va tornar l’empat al marcador a la sortida d’un córner (1-1). Després del descans, els lleidatans van tornar a fer un altre pas cap endavant i van millorar les prestacions. Malgrat no generar gran perill en el marc de Ródenas, una bona centrada des de la dreta de Marc Viladegut la va convertir Juclà en l’1-2. Tanmateix, tot just dos minuts després Virgili tornava a empatar per al Tortosa, aquesta vegada en una pilota en llarg ben culminada ja en l’àrea. A partir del 2-2, l’Almacelles se’n va anar amb tot a buscar la victòria i va demostrar la seua qualitat més gran. El porter local va intervenir de manera decisiva per treure-li el tercer de la tarda a Jordi Martí. I els Canadell van entrar en acció. Òscar va rematar amb tot però la pilota va sortir fora, i Roger també ho va intentar amb un bon tret des de la frontal. Però el que acabaria arribant seria el gol que culminava la remuntada del Tortosa (3-2). Brezmes, en l’afegit, cometia penal i se n’anava expulsat. Una jugada polèmica no tant pel penal, que va semblar clar, sinó perquè va arribar en una jugada precedida de dos possibles faltes comeses pels locals. No obstant, Virgili, amb molta fermesa, transformava la pena màxima per donar tres punts d’or al seu equip, en el que és el seu primer triomf, i fer claudicar un EFAC que no coneixia la derrota abans de la visita a Bítem.

Amb aquesta derrota l’EFAC Almacelles se situa segon, a 5 punts del Martinenc i en la jornada següent rebrà el sempre difícil Lleida Esportiu B, una prova per calibrar el nivell dels dos conjunts.

“Amb el 2-2, el partit era nostre” L’entrenador de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va lamentar la derrota del seu equip per la manera en què es va produir i va manifestar: “Amb el resultat de 2-2, el partit era nostre. Hem arribat bé per les bandes i generant ocasions. Hem passat d’una situació de possible 2-3 a 3-2 en una jugada molt rigorosa. Després del penal del 3-2, l’afegit ha estat llarg i nosaltres vigilàvem perquè ells donaven per bo l’empat. Me’n vaig orgullós del meu equip perquè amb el 3-2 el conjunt ha donat la cara i ha pogut empatar.” A més, Petreñas va afirmar que “som conscients que hem fets coses molt bones i d’altres no. Amb el 2-2 teníem més possibilitats de guanyar, i amb la decisió arbitral del penal tot ha canviat”.