EL MILLOREL PITJOR

Per fi... la primera

L’Actel Lleida estrena el caseller de victòries al guanyar a la pista de l’Osca || Els de Comenge van dominar tot el partit, però no van poder segellar el triomf abans

Ablay Mbaye es va fer gran a la pintura i va tornar a ser un home important per a l’Actel.POL PUERTAS

L’entrenador, Borja Comenge, abans del partit, va dir que no esperava cap tipus de reacció del públic local respecte a la situació política a Catalunya i així va ser. El públic d’Osca es va mostrar molt respectuós amb els rivals i no hi va haver cap mala paraula entre les dos aficions. Com ha de ser.

?

Els lleidatans van arribar a passar per sobre del rival, però mai van tancar el partit a Osca

osca

L’Actel Lleida va aconseguir ahir la primera victòria de la temporada. Va ser a la pista del Peñas Osca (64-73) en un partit que l’equip de Borja Comenge va dominar des dels primers minuts però que en cap moment no va poder tancar. Fins al final els aragonesos van tenir opcions i als lleidatans els va costar molt treball rematar aquest primer triomf, que abaixa els nivells d’ansietat que pogués arribar a tenir el conjunt que vesteix de negre per estrenar el caseller. Els locals, tenallats pel nerviosisme de veure’s sense cap victòria, van començar imprecisos i l’Actel Lleida ho va aprofitar, encara que no tant com li hauria agradat. Hauria pogut agafar una bona renda tot just començar, però només va aconseguir situar-se amb un 2-8 abans que Arenas parés el partit amb el primer temps quan no havien passat ni cinc minuts. L’equip lleidatà va continuar donant una lliçó defensiva, malgrat que Van Wijk va començar a aprofitar millor el físic que Martí i Hermet. Aguantava els aragonesos en el matx. Un triple de Djukanovic, encertat com sempre, va fer que la màxima fos d’11 punts (6-17). Però, incomprensiblement, en menys de dos minuts els de negre van llançar tot el treball per la borda. Parcial de 10-0 favorable als locals amb dos triples de Rodríguez i partit viu al final del primer quart. Un triple de Feliu va ser la medecina que necessitava l’Actel Lleida i a poc a poc va recuperar el comandament del partit. Els interiors locals ja no enviaven tant, estaven més cansats, i la línia exterior lleidatana continuava molt encertada. Triples de Sutina i Hermet, que van situar el 23-30. I poc després un més de Djukanovic per anar-se’n 8 punts per sobre (25-33) al marcador. Semblava que els lleidatans s’enlairarien, però sempre s’encomanaven del joc erràtic dels aragonesos i no acabaven de fer el cop definitiu. Al descans es va arribar amb 8 punts per sobre (27-35), però amb la sensació d’haver perdut l’ocasió de deixar el partit molt encarrilat abans de la segona meitat. El tercer quart va començar molt encallat, amb les defenses imposant-se sempre als atacs. Van Wijk va trencar aquesta dinàmica des de la línia de tirs lliures, però Feliu va contestar amb un altre triple. Mbaye, amb una esmaixada estratosfèrica, va fer que s’assolissin de nou els 11 punts de diferència (29-40). L’Osca, sense estar disposat a llançar la tovallola tan aviat, va respondre amb un triple de Marzo i amb el capità Lafuente dirigint les operacions.

Però els de Comenge estaven en el millor moment. Nova esmaixada i un altre triple de Feliu que va situar de nou els 11 punts (34-45). Arenas va demanar temps, però semblava que definitivament l’Actel Lleida anava a totes. Va arribar a posar-se 14 davant (36-50) després d’un 2 +1 d’Ogungbemi. Però una altra vegada van aparèixer els dubtes i la davallada física. Un 7-0 per als oscencs en la recta final d’aquest parcial i l’Actel Lleida donant vida de nou al rival. Només un tir lliure de Mbaye va poder frenar aquesta sagnia (45-53). Un triple de Pérez tot just començar l’últim quart feia presagiar el pitjor, una cosa que ja ha ocorregut més vegades en els últims anys a Osca. Però Sutina es va posar els galons de capità i, al costat de Martí i Hermet, van aconseguir un parcial de 0-8 (48-61) per tornar les coses al seu lloc. Al Peñas no li quedava una altra que intentar la gesta i va estar-hi molt a prop. Va començar a entrar-li tot des de l’exterior, amb triples de Sans, Lafuente i fins i tot de Van Wijk, que no feien més que anar atansant en el marcador els locals una altra vegada, per a sofriment dels aficionats lleidatans que es van desplaçar ahir fins al Palacio de los Deportes oscenc. Els aragonesos van arribar a situar-se a cinc punts, fins que un triple de Feliu a 1:31 per al final va sentenciar (62-70). Ogungbemi va controlar el tempo d’aquests últims instants de partit i l’Actel Lleida va aconseguir finalment la primera victòria de la temporada, la qual cosa l’allunya de la zona perillosa de la classificació de la LEB Or.

Una vintena d’aficionats van acompanyar ahir l’equipUna vintena d’aficionats de l’Actel Lleida van acompanyar ahir l’equip al Palacio de los Deportes per seguir les seues evolucions. El grup de seguidors va sortir de Lleida poc després de l’equip en un bus organitzat pel club i va arribar minuts abans que arranqués el partit, en un pavelló que presentava un aspecte una mica fred comparat amb anteriors temporades. La majoria dels seguidors de l’Actel Lleida es van situar en un fons, on van destacar els membres de la penya Bàsquet JCI Lleida, que no van deixar d’animar l’equip durant el matx malgrat ser minoria.