SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

L'amo del PSG, investigat per corrupció

Relacionen Al-Khelaifi amb l’assignació irregular dels drets televisius dels Mundials

Nasser al-Khelaifi.

Nasser al-Khelaifi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Suïssa va anunciar ahir l’obertura d’un procediment criminal contra el president del PSG, Nasser al-Khelaifi, i contra l’exsecretari general de la FIFA, Jérôme Valcke, per sospites de suborn, administració delictiva, frau i falsedat documental en la venda de drets televisius dels pròxims Mundials de futbol. Segons informa l’organisme suís en un comunicat, Al-Khelaifi, propietari del grup audiovisual beIN MEDIA, hauria subornat Valcke per aconseguir els drets televisius de retransmissió dels Mundials dels anys 2026 i 2030.

En el marc d’aquesta operació, empresa per la Unitat de Cooperació Judicial de la Unió Europea (Eurojust), es van fer escorcolls en diverses localitzacions de França, Espanya, Grècia i Itàlia, entre les quals la seu a París de la cadena beIN Sports. A més, també ha estat acusat un “home de negocis del sector dels drets esportius” del qual no ha transcendit la identitat i que també hauria adulterat la venda de drets.

L’exsecretari de la FIFA hauria rebut suborns per als Mundials de 2018, 2022, 2026 i 2030

En el cas de Jérôme Valcke, que ja està suspès per la Comissió d’Ètica de la FIFA per corrupció, la justícia suïssa sospita que podria haver rebut suborns per part de l’home de negocis no citat per atorgar els drets televisius a diversos països dels Mundials dels anys 2018, 2022, 2026 i 2030.

Pel que fa al cas d’Al-Khelaifi, que combina la seua tasca al capdavant del París Saint-Germain amb la direcció de beIN MEDIA, la investigació se centra en l’atribució de la retransmissió dels Mundials de 2026 i 2030.

tracking