SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DEL JAPÓ

Marc falla i sortirà tercer

El lleidatà va muntar pneumàtics de sec quan tenia la ‘pole’ i es va veure superat per Zarco i Petrucci || El seu germà Àlex arrancarà segon en Moto2

Marc, perseguit pel seu company Pedrosa, durant la sessió cronometrada d’ahir.

Marc, perseguit pel seu company Pedrosa, durant la sessió cronometrada d’ahir.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va fallar ahir l’estratègia i això li va costar la pole del Gran Premi del Japó que tenia a la mà. El de Cervera manava amb certa claredat en la Q2, de nou amb l’asfalt moll, però va apostar per sortir amb pneumàtics de sec a cinc minuts del final i això li va impedir millorar més el seu temps. Sí que ho van fer, encara amb gomes d’aigua, Johan Zarco i Danilo Petrucci, que el van superar a la taula de temps. Per sort, va poder assegurar la tercera posició i mantenir-se a la primera fila de sortida, molt al davant d’Andrea Dovizioso, el seu més immediat perseguidor a la general del Mundial –a 16 punts– i que només va poder ser novè. El tercer en discòrdia, Maverick Viñales, que es troba a 28 punts del lleidatà a la general, ni tan sols va poder entrar en la Q2 al ser quart en la Q1, de forma sortia aquesta matinada (07.00, hora espanyola) catorzè.

La pole de Zarco és la segona que firma el principiant de MotoGP (l’anterior va ser a Assen) i confirma que alguna cosa no funciona a Yamaha. El seu pilot satèl·lit sortirà primer, mentre que els seus dos oficials ho faran molt més enrere.

Valentino Rossi només va poder firmar la dotzena posició al ser últim de la Q2. De la mateixa manera que Màrquez, tampoc va estar del tot encertat en la seua estratègia amb els pneumàtics. Va arrancar amb els de sec i posteriorment va muntar els de pluja, però ja sense opcions de millorar la posició.

En Moto2 va triomfar el japonès Takaaki Nakagami, que va aconseguir la pole a casa, la primera de la temporada i que va arrabassar precisament a Àlex Màrquez, que sortirà segon, amb un temps 128 centèsimes pitjor que el pilot nipó. “Estic molt content d’estar en la primera línia aquí al Japó, perquè no ha sigut un cap de setmana fàcil a causa del mal temps. Els cronometrats no han començat bé i he tingut un problema tècnic en la recta de darrere amb què m’he espantat bastant. He de donar les gràcies al meu equip perquè han reparat la moto ràpidament i el seu fantàstic treball m’ha ajudat a mantenir la calma”, va assenyalar el lleidatà, que va afegir: “Pensava que ja ho tenia, però vull felicitar Taka perquè ha fet una gran última volta. De cara a la carrera, la clau serà mantenir la concentració.”

Màrquez: “Els pneumàtics de sec no eren l’elecció correcta” Marc Màrquez va lamentar el seu error i va reconèixer que “està clar que els pneumàtics de sec no eren l’elecció correcta; era una mica aviat per utilitzar-los. En qualsevol cas, sempre has de buscar el costat positiu de les coses. En primer lloc, és que estem en la primera línia i, en segon lloc, hem pogut entendre algunes coses en cas que tinguem una carrera flag-to-flag”, va assenyalar. A més, el de Cervera va fer broma amb la seua quasi caiguda. “També estic content perquè he evitat una caiguda quan he fet el meu millor temps i he evitat que el meu equip es perdi el sopar aquesta nit”, va manifestar.

tracking