SEGRE

DEPORTES_LUNES

Àlex regna i Marc frega la victòria

Lliçó magistral del petit dels Màrquez per sumar el tercer triomf de l’any || El líder de MotoGP perd el duel amb Dovizioso i veu retallada la renda

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso va privar ahir els germans Màrquez de firmar un altre doblet en el Mundial. L’italià, màxim rival de Marc pel títol de MotoGP, va doblegar el de Cervera en una última volta d’alt voltatge i sobre mullat per emportar-se la victòria en el Gran Premi del Japó –iguala triomfs amb el lleidatà– i retallar el desavantatge per deixar-la en 11 punts, a falta tan sols de tres carreres. El seu germà Àlex no va fallar i va impartir tota una lliçó de pilotatge sota la pluja per sumar la tercera victòria de la temporada i recuperar la tercera plaça de la general, que continua comandada pel seu company Morbidelli.

No volia sorpreses Marc Màrquez i quan es va apagar el semàfor roig va sortir com un coet per situar-se líder. Darrere d’ell es van situar Danilo Petrucci (Ducati) i Jorge Lorenzo (Ducati), que aviat es va posar segon. Una volta més tard, Petrucci, que havia superat el de Cervera, va fer el mateix amb el balear i es va col·locar líder, mentre al darrere arribava Dovizioso. Un altre dels aspirants al títol, Maverick Viñales (Yamaha), que va sortir des de la cinquena línia, anava llavors vuitè, una posició que no va millorar per acabar novè i acomiadar-se del títol.

Marc afrontarà les tres últimes cites amb 11 punts de renda sobre Dovizioso i 41 sobre Maverick Viñales

Petrucci va marcar volta ràpida en el tercer gir i amb això es va escapar una mica dels seus rivals, si bé Marc, veient que ja s’havia aclarit el terreny, va tornar a superar Lorenzo per intentar arribar a l’italià. La primera baixa rellevant va ser la de Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que va arribar a ocupar la vuitena posició després d’avançar Lorenzo, però, instants més tard, se’n va anar a terra i amb això va abocar-se a una retirada que l’allunya definitivament de la lluita pel títol mundial una temporada més. Just en l’equador de la carrera, dotzè gir dels vint-i-quatre previstos, Petrucci amb prou feines tenia una dècima de segon d’avantatge sobre Màrquez, amb Dovizioso rere el seu rastre, a cinc dècimes. Va ser llavors que el pilot de Repsol Honda va atacar l’italià per superar-lo i recuperar el liderat de la cursa, encara que, en aquest mateix gir –tretzè–, Dovizioso va avançar el seu compatriota per evitar que el lleidatà s’escapés.

Entre tots dos es va establir una particular batalla que va arribar fins a menys de tres voltes per al final, quan els dos es van embolicar en un duel mà a mà amb avançaments al límit. Les dos voltes finals van resultar d’autèntic infart i, encara que Màrquez va intentar aguantar la primera posició, Dovizioso va saber esperar la seua oportunitat per doblegar per segona vegada, en un mà a mà molt semblant al d’Àustria, un Marc que no va llançar la tovallola en cap moment. Va salvar fins i tot una caiguda segura com si fos un malabarista i va poder assegurar 20 punts que el mantenen primer, amb 11 d’avantatge sobre l’italià i 41 respecte a Viñales.

Millor sort va tenir el seu germà Àlex en Moto2, on va fer tota una lliçó de pilotatge en unes condicions molt delicades al Twin Ring Motegi. Sens dubte, una forma heroica de tornar per al lleidatà, després de sortir sense punts de les últimes carreres a causa d’una lesió al maluc esquerre fruit d’una caiguda en els entrenaments lliures a Misano. El japonès Takaaki Nakagami volia ser profeta a la seua terra i succeir el seu compatriota Hiroshi Aoyama (Honda), que va ser l’últim pilot local a guanyar en la categoria intermèdia el 2006, i per això va sortir com una exhalació tot just apagar-se el semàfor, amb Mattia Pasini darrere. Tots dos es van embardissar en el seu particular duel pel liderat de la cursa i fins al seu rebuf van arribar tant Màrquez com Vierge, si bé el lleidatà no va tardar gaire a superar Pasini –cinquena volta– i arribar fins al japonès. Junts van aconseguir uns metres d’avantatge.

En la novena volta, va arribar el primer intent de Màrquez de superar el nipó, però aquest li va tornar immediatament l’acció i no va ser fins a dos voltes després que va arribar el següent intent –ara sí exitós– del de Cervera per superar el japonès, a qui poc després també van avançar Vierge i Hafizh Syahrin. A tres girs del final, Àlex va aconseguir la seua primera volta ràpida de carrera per consolidar la primera posició, que no va deixar fins al final, amb Vierge i Syahrin completant el podi.

En Moto3, Joan Mir va perdre la seua primera oportunitat de proclamar-se campió al ser dissetè en una carrera guanyada per l’italià Romano Fenati.

Marc Màrquez va assegurar després de la carrera que va intentar batre Dovizioso fins a l’últim sospir, però que un error el va condemnar. “Està clar que ho he intentat i que he donat el meu cent per cent lluitant fins a l’última volta i l’últim revolt. Ha sigut una carrera fantàstica amb els dos pilots que lluiten pel Mundial lluitant per la victòria”, va assenyalar. El de Cervera va analitzar la lluita amb el segon de la general en l’últim gir i va comentar: “Al començar l’última volta sabia que només tenia un petit avantatge, però he comès un petit error en el revolt 8, un error bastant gran en realitat, i m’ha atrapat. Quan m’ha avançat, ell estava molt fort en les frenades i no he pogut igualar-lo. En l’últim revolt ho he intentat de nou, però no ha estat possible avançar-lo una altra vegada”, va manifestar.

Àlex Màrquez, per la seua part, es va mostrar exultant. “Estic molt content per aquesta victòria i, malgrat la caiguda en els lliures de dissabte, sabia que tenia el potencial per aconseguir-ho. He gestionat molt bé la cursa, mai és fàcil mantenir la calma en aquestes condicions i he esperat el meu moment per posar-me davant. Al final he pogut obrir un forat i controlar per aconseguir la victòria”, va afirmar el lleidatà, que va recordar el seu equip. “Vull donar les gràcies al meu equip, els metges i a tot els que m’han ajudat a tornar fort després de la meua lesió”, va concloure.

Marc ja és el pilot més jove de la història a sumar cent podisMarc Màrquez es va convertir ahir en el pilot més jove de la història a pujar 100 vegades al podi, batent la marca que ostentava fins ara l’italià Valentino Rossi, que va fer el mateix amb 25 anys i 244 dies. Amb 24 anys i 240 dies, el lleidatà encapçala una llista de precocitat en la qual, a part de Rossi, figuren els noms dels també espanyols Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa. Giacomo Agostini, Mike Hailwood, Ángel Nieto, Max Biaggi i Phil Read completen la nòmina de pilots que han assolit aquesta xifra centenària.

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.REPSOL MEDIA

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.

Àlex, exultant al creuar la línia de meta com a vencedor de la carrera.REPSOL MEDIA

tracking