EL MILLOREL PITJOR

Victòria de prestigi del Borges

alt

El Borges va tirar d’èpica per derrotar el Sant Ildefons per la mínima en un partit amb dos cares. Un joc il·lusionant a la primera part i un sofriment continu a la segona, després de quedar-se amb un jugador menys per l’expulsió del porter Xammar en el primer minut de la represa (1-0).

El partit va començar amb un Borges llançat. Els locals van començar controlant la pilota i ja no la van deixar anar durant la primera meitat. Així va arribar la primera ocasió, amb un xut desviat d’Aitor als quatre minuts. I només tres minuts després, Aitor va rematar de nou, per primera vegada entre els tres pals, després d’una gran assistència d’Arnau. Encara abans del quart d’hora, els de les Garrigues haurien pogut inaugurat el marcador, quan Pelegrí va rematar un córner, un dels molts que trauria el Borges a la primera meitat.

No va ser fins al minut 22 que el Sant Ildefons va fer la seua aparició a l’àrea defensada per Xammar. Els visitants van encadenar tres ocasions de perill quan fins a aleshores només havien pogut aguantar la pluja d’ocasions del Borges.

A la mitja hora de joc, tornava a crear perill el Sant Ildefons, però el defensa local Pelegrí, molt actiu ahir, es va avançar al golejador Sani abans que pogués rematar. Va ser el mateix Sani qui va tenir l’ocasió més clara per al seu equip, amb un mà a mà davant de Xammar que no va aconseguir rematar.

Però el Borges no se n’havia anat en el marcador i, just abans del descans, va arribar el gol que feia justícia a tot el que s’havia pogut veure a la primera meitat.

Era el minut 41 i una falta llunyana es va convertir en una jugada d’estratègia executada amb mestria perquè Edu Vives centrés i Arnau aconseguís inaugurar el marcador rematant de cap després de tirar-se en planxa (1-0). Gol espectacular per arribar al descans.

El Borges havia fet una gran primera meitat i res feia presagiar que la segona seria diferent. Però una roja directa al porter local en el primer minut de la segona part va fer aflorar els nervis al Municipal. El tècnic local, Joan Roca, va reestructurar l’equip i Montsey, sense escalfar-se, va treure una mà providencial en la primera intervenció al defensar la falta en la qual va ser expulsat Xammar. A partir d’allà, el Sant Ildefons es va estirar, va prendre el control del partit i va avançar les línies buscant crear perill. Per la seua part, el Borges va reorganitzar l’entramat defensiu buscant la col·laboració de tots els jugadors. I va funcionar.

Als visitants, a pesar d’intentar-ho una vegada i una altra, els resultava impossible superar la poblada defensa local, que no tenia por de sortir amb perill al contraatac, si l’ocasió ho mereixia. Fins al final del matx, nervis. Però a base de treball i esforç, va arribar la soferta victòria local. Una jornada més, imbatuts a casa.

“L’equip ha fet un treball espectacular” El tècnic del Borges, Joan Roca, es va mostrar molt satisfet després de la victòria i va manifestar que “l’equip ha fet un treball espectacular a nivell defensiu. A la primera part, hem vist que podíem guanyar i, a la segona, ho hem ratificat. Malgrat, o gràcies a, jugar amb un jugador menys durant tota la segona part, hem sabut aguantar el resultat i, fins i tot, a la contra, hauríem pogut sentenciar el partit”. Amb aquesta victòria, el Borges es manté invicte en el seu camp i Roca, que es va desfer en elogis als seus jugadors, va destacar que “s’ha de seguir així, forts a casa i fent el nostre joc. Davant d’un equip que jugava molt bé de manera posicional, hem basculat bé, ens hem mogut amb les línies molt juntes i no els hem donat opcions per empatar”, va insistir.

Moment en què el porter local Xammar fa la falta que li va costar l’expulsió.

Moment en què el porter local Xammar fa la falta que li va costar l’expulsió.AMADO FORROLLA