SEGRE

DEPORTES

Cristiano no pactarà amb Fiscalia perquè “l'acusen sense fonament”

Està acusat de quatre delictes per 14,7 milions

Cristiano Ronaldo celebra un dels seus dos gols en el partit.

Cristiano Ronaldo celebra un dels seus dos gols en el partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristiano Ronaldo, acusat de defraudar 14,7 milions d’euros, es nega a arribar a un pacte amb la Fiscalia per liquidar els quatre delictes fiscals que se li atribueixen. Segons publicava ahir el diari El Mundo, el futbolista del Reial Madrid ha presentat un escrit davant del jutjat de primera instància i Instrucció número u de Pozuelo de Alarcón, desafiant l’Agència Tributària i criticant les seues acusacions.

Els advocats defensors de Cristiano Ronaldo consideren que l’atribució d’un frau fiscal per valor de 14,7 milions és “inconsistent” i asseguren que la denúncia no té “cap fonament” i que està assentada “en la utilització arbitrària de criteris contraris al Dret Tributari”. En el text sostenen que l’esmentada denúncia “és fàcilment desmuntable per un observador objectiu” i redueixen el problema a una simple “discrepància de criteri” tributària. Sol·liciten la prescripció de tots els exercicis investigats. Cristiano, que va canviar d’advocats recentment, va declarar amb altivesa el 31 de juliol passat davant de la jutge pel frau tributari entre el 2011 i el 2014.

D’altra banda, la Fiscalia de Madrid ha presentat una querella contra el futbolista del Reial Madrid Marcelo Vieira da Silva per defraudar a Hisenda 490.917,70 € en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de l’exercici 2013.

La Fiscalia va informar de la presentació d’aquesta querella davant del jutjat d’Instrucció d’Alcobendas per la possible comissió d’un delicte contra la Hisenda Pública. El Ministeri Públic acusa el futbolista brasiler de crear una estructura societària per mirar d’ocultar les rendes percebudes per l’explotació dels seus drets d’imatge. Fins al punt que, arran de la declaració de l’exercici del 2013, el setembre de l’any següent Hisenda va tornar a Marcelo 10.258,34 euros.

El PSG pagarà a Neymar 3 milions d’euros per cada Pilota d’Or El contracte del brasiler Neymar amb el París Saint-Germain (PSG) conté una prima per la qual rebria prop de 3 milions d’euros (uns 3,5 milions de dòlars) en cas de guanyar la Pilota d’Or, per al qual figura aquest any una vegada més com un dels candidats. Le Parisien va revelar ahir, citant “fonts brasileres”, l’existència d’aquesta prima excepcional, que s’activaria tantes vegades com l’estrella del PSG obtingués aquest guardó durant el període en què té el seu compromís amb el club francès, fins al 2022. Segons les filtracions de Football Leaks el 2016, Neymar ja tenia una prima similar amb el Barcelona, en aquest cas de 425.000 euros.

tracking