SEGRE

Ciclisme

El Tour torna a Aran

La setzena etapa de la ronda del 2018 discorrerà per Pontaut, Les i Bossòst abans d’ascendir el port d’Eth Portilhon || Diversos equips ja han reservat hotel a la Val per al 24 de juliol

El Tour torna a Aran

El Tour torna a Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tour de França, la prova ciclista per etapes més important del món, tornarà a la Val d’Aran l’any que ve. Aquesta vegada ho farà de forma testimonial, ja que amb prou feines seran divuit els quilòmetres que discorreran per les carreteres araneses –les úniques no franceses de la ronda– corresponents a la setzena etapa, fixada per al 24 de juliol, després de l’última jornada de descans, amb sortida des de Carcassona i arribada a Bagnères-de-Luchon. Serà la tercera vegada en els últims cinc anys que la ronda gal·la recalarà a la Val d’Aran. A l’edició del 2014 va allotjar el mateix recorregut que l’any que ve, entrant a Lleida per Pontaut i seguint per Les i Bossòst, abans d’iniciar l’ascensió a Eth Portilhon, un dels ports mítics de la ronda.

FUTUR El Conselh Generau ja ha mostrat el seu interès a acollir una altra etapa en els propers anys

El 2016, en canvi, Vielha va ser sortida de la novena etapa, que va acabar a Andorra i que va suposar un impacte econòmic d’1,6 milions d’euros i una despesa de 130.000. L’altre gran precedent va ser el 2006, amb final al Pla de Beret. Encara que aquesta vegada no serà ni inici ni final d’etapa, el pas de la carrera també revertirà econòmicament a la Val, ja que diversos equips tenen previst pernoctar la nit del 24 de juliol a Vielha i voltants. “Que el Tour passi per Aran sempre és una gran notícia perquè reverteix en l’economia de la zona. Encara que no acollim cap sortida ni final d’etapa, tenim constància que diversos equips ja han reservat habitacions des de fa dos mesos”, va apuntar la conselhera de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz, que va obrir la porta a tornar a acollir una etapa. “No ho hem demanat directament però ja saben que estem encantats de rebre’ls quan vulguin. Cada any no seria viable econòmicament, però estem oberts per als anys vinents”, va asseverar.

Una edició de vertigen amb una etapa reina de 65 km Arribada inèdita al port de Portet, al Pirineu El Tour 2018 aposta pel vertigen, el que els ciclistes hauran d’afrontar davant del vent a Bretanya, en les llambordes del nord del país, en el desnivell rècord de l’Alpe- d’Huez i en una etapa de muntanya de només 65 quilòmetres al Pirineu amb un final tan dur com inèdit. Els organitzadors van revelar el recorregut en l’habitual cerimònia de París, davant de la mirada incrèdula d’una desena de ciclistes. Des de la sortida el 7 de juliol de l’illa de Noirmoutier, els ciclistes afrontaran 21 etapes amb sis d’alta muntanya, tres arribades en alt, una contrarellotge per equips i una altra d’individual, la vigília de l’arribada triomfal als Camps Elisis el dia 29 de juliol. El vent serà el protagonista de les primeres jornades a Bretanya, al costat d’un terreny accidentat que convidarà a les aventures, amb l’al·licient d’una crono per equips a la tercera jornada de 35 quilòmetres en què no hi haurà gaires diferències. Tres dies més tard afrontaran el Mur de Bretanya, que es pujarà dos vegades en la tercera ocasió que el Tour l’inclou. La novena etapa discorrerà per sengles de la París-Roubaix, inclosos quinze trams empedrats, sinònim de caigudes i avaries. Els famosos pavés, que en el passat han suposat l’abandó de ciclistes, inclòs Froome el 2014, van rebre ahir crítiques dels ciclistes. Després d’un dia de descans arribaran els Alps, amb tres etapes, dos de les quals amb final en alt, en l’inèdit Rosière i en el clàssic Alpe-d’Huez, i després el Pirineu, amb una etapa reina de només 65 quilòmetres, la distància més curta en alta muntanya en 30 anys, amb ascens a Peyragudes, al Val Louron i al desconegut Portet, de 2.215 metres. Abans, afrontaran un cim nou, Glières, amb trams no asfaltats. La general definitiva quedarà configurada en una contrarellotge trencacames al País Basc francès, indret que el Tour no comprenia des de feia dotze anys.

tracking