Un peu a vuitens

El Barça suma la tercera victòria en tres jornades i en la pròxima pot segellar el pas a la següent ronda || Supera un defensiu Olympiacos, malgrat quedar-se amb deu abans del descans per expulsió de Piqué, amb un gran Messi a la segona meitat

Piqué, en el moment de ser expulsat per tocar la pilota amb la mà.

Piqué, en el moment de ser expulsat per tocar la pilota amb la mà.EFE

El FC Barcelona va fer ahir a la nit un pas de gegant per estar en els vuitens de final al sumar contra l’Olympiacos (3-1) la tercera victòria en sengles jornades, i continua avantatjant la Juventus en tres punts. Els torinesos són segons del grup D amb sis unitats en el seu caseller després d’imposar-se a casa (2-1) a l’Sporting. Els portuguesos queden despenjats amb tres punts abans de rebre la Vecchia Signora en dos setmanes.

El Barça visitarà l’Olympiacos el dimarts 31 (20.45 h/TV3 i Antena 3) amb moltes possibilitats de reservar una bola al bombo de vuitens del dilluns 11 de desembre a Nyon. Si els blaugranes fan a Atenes un resultat millor que l’Sporting davant de la Juve, tindran el seu bitllet a la butxaca.

El Barcelona va haver de fer servir una paciència infinita per superar un Olympiacos aguerrit en defensa però gairebé nul en atac, que va encaixar un 3-1 malgrat jugar amb un més per l’expulsió de Gerard Piqué en l’últim tram de la primera part.

L’equip de Valverde va jugar a mig gas i amb molta pausa, ja que va témer que el matx es disputaria al camp del rival, on es va trobar una muralla defensiva que va convertir en tediós el xoc en ocasions.

La primera part va ser un monòleg del Barcelona, que es va sentir molt impotent als voltants de l’àrea grega, on el tècnic Takis Lemonis va apostar més per evitar la golejada que un altre objectiu. Així, a excepció d’una volea que va connectar Vadis Odjidja, en un rebuig després d’una falta, tot el futbol es va generar en el camp de l’Olympiacos.

Messi i, sobretot, Gerard Deulofeu van ser els jugadors que més futbol van produir, però va ser escassa l’eficàcia davant dels tres pals, tant per la falta de punteria com pel sistema defensiu grec, dirigit a amuntegar com més jugadors millor dins de l’àrea cada vegada que els barcelonistes muntaven una acció ofensiva.

Vivint en l’últim terç de camp, l’Olympiacos es va oblidar de l’àrea blaugrana, fins i tot quan al 18 Nikolaou es va marcar un gol en pròpia porta (1-0). El Barcelona tornava a beneficiar-se d’un gol del rival en pròpia porta, com va passar en l’anterior partit contra l’Sporting de Portugal, igual que els dos contra el Girona i un en el partit davant el Betis.

Paulinho va enviar una pilota al travesser al 23 i tres minuts després l’exblaugrana Alberto Botía es va haver de llançar a terra per bloquejar un xut de Messi dins de l’àrea. El Barcelona apretava, però no resolia. Una altra vegada l’argentí, després de regatejar dos oponents, va posar una pilota per a Suárez, que aquest, sol davant del meta, no va saber materialitzar en gol.

Piqué, que va veure una groga a l’11 per atallar a la banda un intent de contraatac, va acabar expulsat en l’últim tram de la primera part quan va marcar amb el braç dret, en una acció que va veure el jutge de la línia de gol, ja que l’àrbitre no va percebre la infracció. Aquesta és la tercera groga que ha vist aquesta temporada el defensa central català per tocar la pilota amb la mà. El tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va canviar en el descans Deulofeu pel central Javier Mascherano, després de l’expulsió de Piqué, i per reforçar la defensa.

L’entrada de Djurdjevic va coincidir amb la fase més insistent d’Olympiacos davant de la meta de Ter Stegen, que va veure passejar-se una pilota per la seua porteria abans del minut 60. Poc després, el Barcelona va respondre amb una sèrie d’aproximacions sense encert, fins que Messi va ser caçat per darrere a la frontal. L’argentí va llançar la falta directa i, encara que va arribar a tocar la pilota el porter, va marcar el segon del Barça (2-0). Era el seu gol número 100 en competició europea. Novament Messi, en una jugada en la qual es va delectar regatejant jugadors gairebé a la línia, va enviar una passada de la mort a què no van arribar fins a tres blaugranes i la pilota va acabar a Digne, que de fort xut amb la seua cama bona, l’esquerra, va marcar el tercer (3-0).

I en una de les últimes accions del partit, l’Olympiacos va aconseguir treure profit d’un córner i va marcar gol, en una rematada de cap de Nikolaou (3-1), que es va rescabalar d’aquesta forma del gol que s’havia anotat en pròpia porta.