SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Més de 50 gols 4 anys seguits

Messi és l’únic jugador que ha arribat a aquesta xifra el 2017 i en els últims vuit anys naturals només el 2013 no va arribar a aquest número || El millor any natural va ser el 2012, amb 91 gols

Messi llança davant l’Olympiacos la falta amb què va assolir el seu gol cent en competicions europees.

Messi llança davant l’Olympiacos la falta amb què va assolir el seu gol cent en competicions europees.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el gol de falta que va anotar davant de l’Olympiacos, Messi ja és el primer jugador d’elit que assoleix els 50 gols marcats el 2017 i fa quatre anys seguits que supera aquesta xifra, una cosa que aquest any no ha aconseguit encara cap altre jugador. En els últims vuit anys naturals, Leo Messi només ha deixat de marcar 50 gols en el seu irregular 2013, quan les lesions van frenar la seua carrera rumb al Mundial del Brasil. Aquell any, la seua producció golejadora va baixar dramàticament a la meitat: dels 91 gols del 2012 als 45 del 2013. Va semblar llavors que l’argentí podia haver tocat el zenit. Però Messi s’ha mantingut en carrera. Un lustre després, dimecres va tornar a assolir davant d’Olympiacos el seu gol 50 en l’any natural amb el Barça en 51 partits amb dos mesos i mig encara perquè finalitzi el curs. És cert que Messi ha deixat enrere aquella xifra gegantina de 91 gols del seu increïble 2012, però manté la mateixa producció que els últims tres anys (58, 52 i 59 el 2014, el 2015 i el 2016 respectivament) i que en els dos primers que va entrar en el club dels 50 gols a l’any: en va marcar 60 el 2010 i 59 el 2011.

Messi va ingerir durant el partit una píndola de glucosa, segons van explicar a Catalunya Ràdio, cosa que va provocar la reacció amb rialles incloses d’Ernesto Valverde. “Una pastilla? Doncs jo què sé... si li ha fet fer un gol, que en prengui més. Al descans en pren. Si per anotar el gol número 100 cal instaurar això de la glucosa, doncs... Però, vaja, que espero que Messi arribi als 200 a Europa aquest curs”, va fer broma.

Els blaugranes encara no han perdut tant a la competició espanyola com a la Champions

D’altra banda, la plantilla va tornar ahir a entrenar-se i ho va fer sota la pluja. En la sessió es va incorporar al grup Arda Turan. Els barcelonistes tornen a estar citats aquesta tarda a la Ciutat Esportiva, després de la conferència de premsa d’Ernesto Valverde (17.00 hores).

tracking